Subotica: Besplatna školica plivanja za učenike drugih razreda 1Foto: J. Patarčić/Danas

U saradnji Sportskog saveza grada Subotice i Gradskog veća za sport i omladinu, na bazenu Sportsko-rekreativnog centra “Prozivka” počela je sa radom besplatna školica plivanja za subotičke đake.

Obuka za neplivače namenjena je učenicima drugih razreda osnovnih škola, koji će tokom šest nedelja naučiti osnove plivanja.

Časovi se održavaju utorkom i četvrtkom u terminima od 10 i 17 časova, a sa mališanima rade treneri iz Plivačkog kluba “Spartak Prozivka” u grupama od 15 učenika.

“Svi imaju licencu i tu zaista nema nikakvih problema, da roditelji budu u nekoj nedoumici kome daju decu. Roditelji mogu i da posmatraju treninge sa tribina, što većina i radi, i tako prate napredak svoje dece”, kaže Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine.

Ovaj projekat nastao je na inicijativu građana, koji su prošle godine u sklopu procesa participativnog budžetiranja predložili lokalnoj samuopravi da se organizuje besplatna školica za plivanje na nekom od gradskih bazena.

Predlog je naišao na pozitivan odgovor, te je lokalna samouprava najpre prosledila osnovnim školama anketne listiće za roditelje, a potom i organizovala školicu u saradnji sa Sportskim savezom grada Subotice.

“Zainteresovani roditelji su vraćali popunjene anketne listiće koji su trenutno u Gradskoj upravi i oni nam služe za kontak sa roditeljima, jer svakih šest nedelja počinje nova grupa. Kada sva deca koja su prijavljena, što je negde oko 300, prođu kroz obuku i dobiju svoje diplome, započećemo novi ciklus i obučićemo novu generaciju”, poručuje Nataša Aleksić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari