Subotica: Bolji uslovi za tenisere “Spartaka” 1Obilazak rekonstruisane hale Teniskog kluba "Spartak", foto: J. Patarčić

Dotrajali prozori i vlaga koja se uvukla u zidove više ne bi trebalo da prave problem u zatvorenoj hali Teniskog kluba “Spartak”, budući da je završena rekonstrukcija kojom su teniseri dobili bolje uslove za treniranje.

Hala je izgrađena 1983. godine, a jedinstvena je po tome što je ceo objekat napravljen od čvrstog materijala.

Ipak, zub vremena je učinio svoje, te su zbog bezbednosti, ali i poboljšanja energetske efikasnosti, zamenjeni prozori zahvaljujući sredstvima kluba, lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

“Vrlo brzo su opredeljena sredstva, sproveden je postupak javne nabavke i u rekordnom roku je napravljena ova konstrukcija koja je šestokomorna gde imamo troslojno staklo i koja će, nadam se, doprineti tome da u narednom periodu stvorimo još više novih šampiona”, rekao je Milan Vučković, predsednik Teniskog kluba “Spartak”.

Subotica: Bolji uslovi za tenisere “Spartaka” 2
Kako je hala izgledala pre, foto: J. Patarčić

Prema rečima gradonačelnika Stevana Bakića važnost ove investicije ogleda se u tome što je Teniski klub “Spartak” jedan od najuspešnijih kolektiva u sportskoj porodici “Spartaka”, te da bi takve rezultate trebalo podržati i nastaviti.

“Prethodne četiri godine su prvi na rang listi ekipa Teniskog saveza Srbije. Imaju 250 članova, od kojih 70 aktivno učestvuje na turnirima i sportskim takmičenjima. Najjači predstavnik Teniskog kluba ‘Spartak’ je Kristijan Juhas koji profesionalno nastupa na turnirima, a imamo i oko 100 naših sugrađana koji koriste terene rekreativnog karaktera”, kazao je Bakić.

Ukupna vrednost investicije je 4,8 miliona dinara, od kojih je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu opredelio 4,4 miliona dinara. Kako je ocenio Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, teniseri će sada imati mnogo bolje uslove za treniranje.

Subotica: Bolji uslovi za tenisere “Spartaka” 3
Hala nakon rekonstrukcije, foto: J. Patarčić

“Urađena je prava stvar za tenis i sport u Subotici i nastavljamo dalje. Danas smo sa gradonačelnikom Bakićem pričali o daljim ulaganjima i planovima kojih će svakako biti”, poručio je Basta.

Teniski klub “Spartak” iz Subotice ima bogatu istoriju, a svoj zenit doživeo je poslednjih godina, osvojivši titule držanih prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji, kako u rangu seniora, tako i u rangovima juniora i pionira.

Izabrani su za najbolji klub Grada Subotice, a takođe su poneli i priznanje za najbolji klub u AP Vojvodini koje nosi naziv “Jovan Mikić Spartak”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari