Subotica: Građani mogu obaviti uvid, izmene i dopune biračkog spiska do 18. marta 1Foto: J. Patarčić

Na osnovu Odluke o raspisivanju izbora za predsednika Srbije, koji će biti održani zajedno sa republičkim izborima, 3. aprila, Gradska uprava u Subotici obaveštava građane da mogu obaviti uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju grada Subotice, tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka, do 18. marta.

Kako se navodi u dopisu Grdske uprave Subotica, nadležni organ odlučuje u roku od 24 časa od prijema zahteva za izmenama i dopunama biračkog spiska.

Jedinstveni birački spisak se zaključuje 18. marta u 24 časa.

Uvid u birački spisak bože se obaviti i elektronskim putem na zvaničnoj Internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije unošenjem podataka o Jedinstvenom matičnom broju građana i registarskom broju lične karte, odnosno pasoša.

Interno raseljena lica koja imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije a boravište na teritoriji grada Subotice mogu obaviti uvid u birački spisak i tražiti upis, izmenu ili dopunu spiska uz prikaz lične karte ili putne isprave.

Građani najkasnije pet dana od dana zaključenja biračkog spiska mogu podneti zahtev Gradskoj upravi da će glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu preko diplomatsko-konzularnog predsedništva Srbije najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska podneti zahtev da će na izborima za predsednika Srbije glasati u inostranstvu.

Subotičani do 3. marta mogu obaviti uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Subotice i tražiti izmene prema sledećem rasporedu:

U Subotici, Kelebiji, Maloj Bosni i Bikovu, svakog radnog dana od 7 do 16 časova, subotom od 9 do 12 časova, u prostorijama Sekretarijata za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave Subotice, u Gradskoj kući.

Na Paliću, Šupljaku, Hajdukovu i Bačkim Vinogradima, u prostorijama Mesne kancelarije Palić, svaki radni dan od 7 do 15 časova.

U Bajmoku i Mišićevu u prostorijama Mesne kancelarije Bajmok, utorkom, sredom i petkom od 7 do 15 časova.

U Čantaviru, Višnjevcu i Bačkom Dušanovu u prostorijama Mesne kancelarije Čantavir, ponedeljkom, sredom i petkom od 7 do 15 časova.

U Gornjem i Donjem Tavankutu i Ljutovu u prostorijama Mesne kancelarije Tavankut, ponedeljkom i četvrtkom od 7 do 15 časova.

U Starom i Novom Žedniku i Đurđinu u prostorijama Mesne kancelarije u Starom Žedniku, utorkom i četvrtkom od 7 do 15 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari