Subotica: Počinje prolećna akcija odvoženja kabastog otpada 1Kontejneri za kabasti otpad, foto: Fejsbuk stranica JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica

Tradicionalna prolećna akcija odvoženja čvrstog i kabastog otpada iz domaćinstava JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica počinje u ponedeljak, 21. marta, a krenuće iz Čantavira.

U sklopu prolećnog komunalnog uređena gradskih i vangradskih mesnih zajednica JKP “Čistoća i zelenilo” postavljaće kontejnere zapremine pet metara kubnih za sakupljanje kabastog otpada iz domaćinstava.

Kontejneri će se postavljati na lokacijama po unapred utvrđenom programu do 8 časova, a prazniće se između 13 i 15 časova, odnosno 18 i 20 časova. Nakon uklanjanja kontejnera, inteventna grupa “Čistoće” uređivaće punktove.

Akcija će krenuti iz naselja Čantavir, gde će u ponedeljak i utorak kontejneri za sakupljanje čvrstog i kabastog otpada biti postavljeni na uglu Maršala Tita i Železničkog trga, gde će se nalaziti dva kontejnera, na uglu Kanjiškog puta i JNA, Bolmanske ulice i Atile Jožefa, Topolskog puta i Jedinstva, kao i na uglu Srbobranskog puta i Maršala Tita, gde će biti postavljena dva kontejnera.

Kontejneri će u sredu biti postavljeni u naselju Bačko Dušanovo, na uglu Petra Drapšina i Svetozara Markovića, 2. nove i Ive Lole Ribara, i u Partizanskoj ulici broj 46 (ugao).

Istog dana, kontejneti za sakupljanje kabastog otpada biće postavljeni u naselju Višnjevac, na uglu Zmaj Jovine i Marije Bursać, Marka Oreškovića i Ilije Lubarde, Ilije Lubarde i Labusove ulice, i na uglu Stevana Banjanina i Školske ulice.

U četvrtak i petak kontejneri će biti postavljeni u naselju Đurđin, na uglu Vladimira Nazora i Borisa Kidriča, Bose Milićević i Borisa Kidriča, i na uglu Maršala Tita i Vojvođanske ulice, a na svim lokacijama nalaziće se po dva kontejnera.

Prolećnom akcijom odvoženja čvrstog i kabastog otpada biće obuhvaćeno 17 vangradskih i isto toliko gradskih mesnih zajednica, a trajaće sve do 10. juna.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari