Subotica: Praznik rada ponovo u parku 4. Mini Jugoslavije 1Foto: Fejsbuk stranica Mini Jugoslavija - Yugoland

Nakon dve godine pauze zbog pandemije korona virusa, Međunarodni praznik rada i to onako kako se nekada obeležavao u Jugoslaviji, ponovo će biti proslavljen u parku 4. Mini Jugoslavije u Subotici, tradicionalno 2. maja.

Okupljanje gostiju zakazano je za 9 časova, a organizatori su pripremili bogat kulturno-umetnički program, odnosno opšte narodno veselje “Od Vardara pa do Triglava”, koje će početi puštanjem himne “Hej Sloveni”.

“Potrudili smo se da okupimo više umetnika i kulturno-umetničkih stvaraoca iz našeg grada i okoline, koji će predstaviti svoja muzička dela. Istakao bih kantautora Aleksandra Tokovića u pratnji hora pod vođstvom Irene Kovač, solistkinju Tamaru Babić, naše prijatelje iz Bačkog Gračaca, a za zabavnu muziku će biti zadužen orkestar pevača Deje Ibraimovića ”, najavio je Goran Gabrić, predsednik 4. Mini Jugoslavije.

Neće izostati ni sportski program, pa će posetioci moći da zaigraju u revijalnoj fudbalskoj utakmici, učestvuju u šahovskom turniru, dok će za one najmlađe biti organizovana “Potraga za blagom”, odnosno igra snalaženja u prirodi.

“Takođe, naši prijatelji iz ‘Centra Tito’ iz Subotice će predstaviti plakate o radničkim pravima zajedno sa udruženjem ‘Solidarnost’. Iz Beograda nam dolaze prijatelji iz pokreta ‘Centar Tito’ koji će predstaviti štafetu, u čijoj izradi smo zajedno učestvovali, a koja će sada povodom 130 godina od rođenja Josipa Broza Tita opet ići po Jugoslaviji”, dodao je Goran Gabrić.

Za sve posetioce i ove godine će se pripremati tradicionalni ručak, goveđi gulaš i vojnički pasulj, a u okviru manifestacije biće otkriven i obnovljen spomenik Josipu Brozu Titu, koji je uništen početkom marta.

“Ne želimo da zaboravimo da smo živeli u najlepšoj zemlji na svetu, Jugoslaviji, gde je vladalo bratstvo i jedinstvo, gde smo odrasli u sreći, gradeći našu zemlju”, poručio je Blaško Gabrić, osnivač i počasni predsednik 4. Mini Jugoslavije.

Više vesti i ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari