Subotica: Predstavljena aplikacija za prijavu ekoloških problema 1Foto: J. Patarčić

Informacioni sistem koji građanima omogućava da prijave ekološke probleme, predstavljen je danas u Plavoj sali Gradske kuće inspektorima zaštite životne sredine i predstavnicima lokalnih samouprava iz Subotice, Bačke Topole, Malog Iđoša, Sombora, Odžaka, Apatina i Kule.

Aplikacija je zvanično puštena u rad 31. januara, a građani su do danas prijavili čak 200 ekoloških problema.

“Kada građani pošalju prijavu, administratori je odmah prosleđuju nadležnim organima. Ovo je način da se približimo što većem broju građana i da detektujemo što više problema, da bismo mogli da planiramo budžet kako da finansiramo pojedine jedinice lokalne samouprave”, kazao je Aleksandar Dujanović, državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine.

Građani mogu da preuzmu aplikaciju sa “Google play” i “Apple” prodavnica, a uočene ekološke probleme mogu da prijave i putem SMS-a ili MMS-a, na broj telefona 066/5555-003.

Takođe, na raspolaganju im je i Kontakt centar, koji mogu da pozovu na broj 0800-003-003, radnim danima, od 7.30 do 15.30 časova.

“Ovim informacionim sistemom je obuhvaćena cela Srbija. Sve jedinice lokalne samouprave imaće rok od sedam dana da odgovore na naš zahtev, a građani da dobiju svoj odgovor. Ovo je jako bitno, da građani učestvuju zajedno u rešavanju problema koji se dešavaju u zaštiti životne sredine”, poručio je Dujanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari