Subotica: Raspisan konkurs za finansiranje projekata u kulturi 1Foto: J. Patarčić

Grad Subotica raspisao je danas konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi, za šta je ove godine iz gradskog budžeta izdvojeno 43 miliona dinara.

Kako je objasnila Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, konkurs je otvoren do 21. marta, a namenjen je projektima koji se odnose na očuvanje, unapređenje i razvoj kulture, umetnosti i savremenog umetničkog stvaralaštva od značaja za Grad Suboticu.

“Pozivamo sve zainteresovane subjekte u kulturi da podnesu kvalitetne, sadržajne i inovativne projekte, koji prema propisanim kriterijumima na osnovu kojih se ocenjuju projekti prijavljeni na javni konkurs treba da budu usklađeni sa opštim interesom u kulturi i ciljevima i prioritetima konkursa. Jedan od kriterijuma je i uticaj projekta na kvalitet kulturnog života zajednice“, kazala je Stevanović na konferenciji za medije.

Konkurs je raspisan za 11 kulturnih oblasti, a prema rečima Milanke Kostić, članice Gradskog veća zadužene za oblast obrazovanja i kulture, pravo učešća na konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, kao i pojedinci – umetnici, saradnici, stručnjaci i drugi subjekti u kulturi, izuzev ustanova čiji je osnivač država, pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

“Za svaki projekat podnosi se posebna prijava sa potrebnom dokumentacijom u posebnoj koverti. U Obrascu broj 1 neophodno je opredeliti se samo za jednu od kulturnih oblasti za koje se raspisuje javni konkurs. Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave koje nisu u skladu sa uslovima javnog konkursa neće se razmatrati “, rekla je Kostić.

Na konferenciji je najavljeno da će u ponedeljak, 21. februara, biti raspisana još dva konkursa – jedan koji se odnosi na finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada, a drugi koji se odnosi na finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata za uslugu pomoći u kući i nege u kući na teritoriji grada Subotice.

“U 2021. godini finansirali smo projekte i programe društveno-humanitarnih organizacija u oblasti socijalne zaštite putem konkursa u iznosu od 13,3 miliona dinara, a sredstva je dobilo 53 projekta. Ove godine, Odlukom o budžetu grada za ovu namenu, uvećali smo iznos i planirali sredstva u iznosu od 15 miliona dinara, a za konkurs za finansiranje ili sufinansiranje nedostajućih usluga nege u kući i pomoći u kući sredstva u visini od 4,48 miliona dinara”, poručila je Jasmina Stevanović.

Dodatne informacije u vezi konkursa za finansiranje projekata u kulturi mogu se dobiti radnim danima, od 8 do 14 časova, na telefon 024/626-885, u Sekretarijatu za društvene delatnosti Grada Subotice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari