Subotica: Sakupljeno desetak džakova smeća u Radanovačkoj šumi 1Foto: Fejsbuk stranica Ekoslavija - Festival Ekologije i Antifašizma

Tokom zajedničke biciklističke vožnje i akcije sakupljanja smeća i čišćenja Radanovačke šume, koju su organizovali Udruženje „Ekoslavija“ i Građanska inicijativa „Priroda i društvo“, Subotičani su sakupili desetak džakova smeća u šumi oko jezera Tresetište.

Organizatori poručuju da će nastaviti sa akcijama sakupljanja smeća u šumama i u budućnosti, jer za to postoji velika potreba, u šta su se i sami uverili prilikom obilaska terena.

“Neposredno kod jezera Tresetište je posebno kritična situacija tako da ćemo sigurno organizovati još jednu akciju u skorijem vremenskom periodu”, naveli su iz Udruženja “Ekoslavija”.

Takođe, organizatori ističu da će nastaviti i sa prikupljanjem potpisa za uvođenje subvencionisanja kupovine bicikala u Subotici, po uzoru na druge gradove u Srbiji, kako bi se na taj način podstaklo povećanje upotrebe ovog održivog prevoznog sredstva.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari