Subotica: “Seoske igre bez granica” u Bikovu 1Foto: Fejsbuk stranica "Seoske igre bez granica"

Udruženje građana “Udruženi pokrećemo selo” iz Bikova organizuje 13. po redu manifestaciju “Seoske igre bez granica”, koja će se održati u nedelju, 17. jula, u parku kod Osnovne škole “Sveti Sava”, u selu Bikovo, nedaleko od Subotice. Otvaranje manifestacije je zakazano u 8.15 časova.

“Seoske igre bez granica” predstavljaju celodnevno takmičenje šestočlanih ekipa na 10 poligona inspirisanih seoskim motivima i rekvizitima koji su se nekada koristili ili se i dalje koriste na selu, kako za rad, tako i za zabavu.

Glavni rekviziti su slama, štule, đeram, gigantske praćke, kolica, kukuruz, traktori i drugi.

Ove godine će se takmičiti 20 ekipa iz Subotice i okoline, a učešće je uzela i jedna ekipa iz Beograda.

Pored ovih, postoje i mini “Seoske igre” namenjene deci svih uzrasta, gde će deca uz razne igrice i radionice moći najpre da se druže sa svojim vršnjacima od 9 do 11 časova, ali i da se oprobaju u takmičenju od 16.30 do 17.30 časova.

Tokom dana posetioci manifestacije će moći i da dobiju frizuricu za dobrovoljni iznos donacije NURDOR-u.

Kako navode iz Udruženja građana “Udruženi pokrećemo selo”, cilj ove manifestacije je druženje i očuvanje seoske tradicije, kao i prikupljanje donacija za NURDOR koji će imati svoj štand na “Igrama”.

Nakon proglašenja pobednika “Igara” u 18 časova nastupiće Nina Neis, a zabavni program će trajati od 18.30 do 22.30 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari