Subotica: Tačan spisak svih izmena u saobraćaju na Paliću 1Način na koji će se odvijati saobraćaj u izmenjenom režimu na Paliću, foto: Grad Subotica

Nakon što su jutros pojedini građani javili da je zatvoren put na Paliću zbog radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge, što se odrazilo i na gradske autobuse koji saobraćaju na ovoj trasi, Grad Subotica je saopštio da je u pitanju propust izvođača radova koji nije obavestio lokalnu samoupravu da će ovi radovi zahtevati izmene režima saobraćaja.

“Zbog administrativnog propusta izvođača radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Subotica-Horgoš, Karin Komerca md, grad Subotica nije bio obavešten da će usled zahtevanih radova na gornjem stroju pruge doći do zatvaranja saobraćaja na državnom putu II reda, oznake 2 A 100-Horgoški put, ukrštanju sa železničkom prugom – na putnom prelazu, dana 16. marta”, saopštio je Grad Subotica.

Kako su oni naveli, radovi će trajati do 23. marta na predmetnoj deonici, a saobraćaj će se odvijati po izmenjenom režimu, koji će biti preusmeren na ulice u naselju Palić na osnovu skice koju je priložio Grad Subotica.

“Molimo sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju postavljene privremene signalizacije”, naveli su iz lokalne samouprave.

JP “Subotica-trans” je, takođe, izmenilo režim linijskog i prigradskog saobraćaja u skladu sa privremenim režimom saobraćaja.

Kako sje saopšteno iz ovog preduzeća, od 16. do 25. marta, odnosno do završetka radova na pružnom prelazu u naselju Palić, doći će do izmene na svim autobuskim linijama koje saobraćaju u tom pravcu.

Linija broj 6 iz pravca grada će saobraćati do raskrsnice Horgoškog puta sa Zelengorskom ulicom.

Ova lokacija biće krajnje i početno stajalište na ovoj liniji i biće obeležena mobilnim znakom za autobusko stajalište.

Vreme polaska ka gradu od navedene raskrsnice biće pomereno sedam minuta kasnije u odnosu na redovno vreme polaska iz Vikend naselja.

Međumesne linije će saobraćati u skladu sa postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom kojom je određen obilazni put oko zone radova.

Iz grada ka Horgošu autobusi će saobraćati Dubrovačkom, Pulskom i ulicom Atile Jožefa, a zatim će se Lopudskom ulicom vraćati na redovnu trasu.

U odlaznom smeru van upotrebe biće autobusko stajalište “Palić centar”.

Iz Horgoša ka gradu, autobusi će saobraćati ulicom Prežihov Voranca do pružnog prelaza, gde će skretati levo i preko Pulske i ulice Bele Bartoka voziti do Zelengorske ulice, gde će skretati desno i uključiti se na Dubrovačku ulicu, nakon čega će se vratiti na svoju redovnu trasu.

U povratnom smeru van upotrebe biće autobusko stajalište “Palić centar”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari