Subotica vanredno o spomeniku Matiji Korvini

Sednica skupštine grada 2. marta

Ostavite komentar


  1. jer otkad je u Srbiji samo je stagnirala. pre 100 godina bila veca od Beograda, i danas ostala onolika kolika je i onda bila.

    1. Sta znaci „veca autonomija Subotice“? Tako nesto nije predvidjeno ustavom i zakonom a verujem da ni ti ne znas na sta bi se to odnosilo. Posle bi imali „vecu autonomiju“ Kragujevca, Cacka, Valjeva, jel da?

  2. Pa ja sam mislio da ste vi objektivni, ako pisete za gradjane, onda ocekujte da i gradjani pisu vama.
    Kometari ne treba da se filtriraju prema potrebi, ugledajte se na ruski RT, tamo se misljenje gradjana uvazava i komentari se brisu.

  3. Šta će nama u državi Srbiji nekakav spomenik ugarskog kralja!? Čime je to ugarski kralj zaslužio da ima spomenik u državi Srbiji!? Eno im mađarska država pa neka tamo doniraju i podižu spomenike svojim istorijskim ličnostima, a ovde, u državi Srbiji može samo da se podižu spomenici srpskim istorijskim ličnostima. Zamislite samo kada bi recimo neki Srbin u Mađarskoj hteo da podigne spomenik na primer đeneralu Draži Mihailoviću!? Nema šansi, jel tako? Pa analogno toj činjenici ne bi trebalo ni ovde, u državi Srbiji, dozvoliti da pojedinci mađarske nacionalnosti podižu spomenike mađarskim istorijskim ličnostima. Zamislite recimo primer da u Minhenu gde živi mnogo Turaka, neki Turčin odluči da podigne spomenik sultanu Mustafi!?? Znate kad bi to bilo moguće? Nikad…pa ni onda!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.