Subotica: Za usluge ličnih pratilaca i personalnih asistenata 70 miliona dinara 1Foto: N. Jakovljević/Danas

U ovoj godini Grad Subotica planira da izdvoji 70 miliona dinara za usluge ličnih pratilaca i personalnih asistenata, što je za oko 18,3 miliona dinara više u odnosu na lane.

Kako se navodi u pisanom odgovoru Sekretarijata za društvene delatnosti za Danas, planirana sredstva su u skladu sa potrebama korisnika i Grad Subotica je 15. septembra prošle godine zaključio ugovore o pružanju usluga ličnih pratilaca i personalnih asistenata za period od 12 meseci.

“Usluge se obezbeđuju u skladu sa Zakonom o javnoj nabavci i nabavka se raspisuje na procenjenu vrednost usluge u skladu sa planiranim potrebama korisnika. Konačna vrednost ugovora zavisi od dostavljenih ponuda zainteresovanih ponuđača”, navodi se u odgovoru Sekretarijata za društvene delatnosti.

Uslugu ličnih pratilaca u Subotici trenutno pruža 55 osoba, a personalnih asistenata 24 osobe. Ugovorena cena sata za uslugu ličnog pratioca je 337 dinara bez PDV-a, a za personalnog asistenta 458 dinara bez PDV-a.

Inače, lični pratioci i personalni asistenti protestovali u junu prošle godine ispred Gradske kuće u Subotici, zbog toga što im zarade nisu bile isplaćene od aprila.

Tada je firma preko koje su bili angažovani, „Mobility MBG doo“ iz Sombora, bila je u blokadi od 43 miliona dinara zbog retroaktivne naplate PDV-a.

Po izbijanju problema, Grad Subotica je raskinuo ugovor sa „Mobility MBG doo“, a ličnim pratiocima i personalnim asistentima pružio pomoć u vidu isplate jednokratne novčane pomoći, dok im firma preko koje su bili angažovani ne isplati zaostale zarade.

Iz Sekretarijata za društvene delatnosti navode da su lični pratioci i personalni asistenti u ovoj godini angažovani kod novih pružaoca usluga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari