Subotica: Više od 500 žena se prijavilo na mamografiju 1Foto: Pixabay / AlarconAudiovisual

Mamografsko snimanje počelo je pre dva dana u ambulanti u Bajmoku, gde je postavljen mamograf Kliničkog centra Vojvodine, a do sada se prijavilo preko 500 žena. Iz Doma zdravlja Subotica kažu da su zadovoljni odzivom, ali apeluju na žene da nastave da se prijavljuju u što većem broju.

Za mamografsko snimanje mogu da se prijave sve zainteresovane žene iz Subotice starosne dobi preko 41 godine, bez obzira na zdravstveno osiguranje, a svoj termin mogu da zakažu kod izabranog lekara ili pozivom na brojeve telefona 024/552-791 i 065/91-85-600, svakog dana do 14 časova.

Iz Doma zdravlja Subotica kažu da se tokom dana uradi 20 mamografskih pregleda, a cilj ovog ranog skrininga je prevencija raka dojke, odnosno da se u najranijem stadijumu pronađu, ukoliko ih ima, promene na tkivu dojke i da te žene uđu u program izlečenja već u narednih 30 dana.

Mamografsko snimanje u ambulanti u Bajmoku biće obustavljeno u kratkom periodu od 15. jula do 15. avgusta zbog godišnjih odmora, ali će se nakon toga nastaviti sve dok bude zainteresovanih žena, poručuju iz Doma zdravlja Subotica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari