Subotica: Zatvoreno prihvatilište za najugroženije građane koji nemaju gde da borave zimi 1Gradska kuća u Subotici, foto: J. Patarčić

Privremeno prihvatilište koje tokom zimskih meseci pruža utočište najugroženijim Subotičanima koji su bez krova nad glavom, juče je zatvoreno.

“Centar za socijalni rad Grada Subotice obavestio je lokalnu samoupravu da su se stekli svi uslovi da privremeno prihvatilište prestane sa radom”, saopštio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

Privremeno prihvatilište otvoreno je 23. decembra prošle godine, a od tada je uslugu urgentnog smeštaja koristilo ukupno deset građana, od kojih su troje u prihvatilištu boravili samo jednu noć, dodaje Đukanović.

Lokalna samouprava svake godine otvara to prihvatilište za najugroženije građane sa teritorije grada Subotice, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, koji procenjuje potencijalne korisnike i izdaje upute za njihov smeštaj.

U rad su uključeni Karitas i Crveni krst Subotica, pa su korisnicima na adresi Gajeva 50 tokom boravka obezbeđeni smeštaj, tri obroka dnevno, topli napici, sredstva za ličnu higijenu, garderoba i lekarski pregledi.

U smeštaju se primenjuju i protivepidemijske mere, u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari