Subotica: Uvid u Jedinstveni birački spisak do 18. marta 1Foto: J. Patarčić (arhiva)

Punoletni građani sa prebivalištem na teritoriji grada Subotice mogu obaviti uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju Grada i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu, ili ispravku podataka na način i po postupku utvrđenom zakonom, navodi se u obaveštenju Gradske uprave Subotica.

Na osnovu Odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike, Gradska uprava Subotica obaveštava građane da je predsednik Srbije, u utorak, 15. februara, raspisao izbore za narodne poslanike koji će biti održani u nedelju, 3. aprila.

O zahtevu za promenu u delu Jedinstvenog biračkog spiska za Suboticu, odlučuje se u roku od 24 časa od prijema zahteva.

Subotičani uvid u birački spisak mogu da obave i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskom broju lične karte.

Pravo na upis, izmene i dopune Jedinstvenog biračkog spiska imaju i interno raseljena lica koja imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije, a boravište na teritoriji grada Subotice.

Birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za narodne poslanike glasati u inostranstvu.

Birački spisak se zaključuje 18. marta u 24 časa.

Subotičani mogu obaviti uvid u birački spisak i tražiti upis, brisanje ili izmene spiska uz prikaz važeće lične karte ili putne isprave, prema sledećem rasporedu:

Za Suboticu, Kelebiju, Malu Bosnu i Bikovo – svakog radnog dana od 7 do 16 časova, subotom od 9 do 12 časova, u prostorijama Sekretarijata za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave Subotica, II sprat, soba 215.

Za Palić, Šupljak, Hajdukovo i Bačke Vinograde u prostorijama Mesne kancelarije Palić, svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Za Bajmok i Mišićevo u prostorijama Mesne kancelarije Bajmok, utorkom, sredom i petkom od 7 do 15 časova.

Za Čantavir, Višnjevac i Bačko Dušanovo u prostorijama Mesne kancelarije Čantavir, ponedeljkom, sredom i petkom od 7 do 15 časova.

Za Gornji Tavankut, Donji Tavankut i Ljutovo u prostorijama Mesne kancelarije Tavankut, ponedeljkom i četvrtkom od 7 do 15 časova.

Za Stari Žednik, Novi Žednik i Đurđin u prostorijama Mesne kancelarije Stari Žednik, utorkom i četvrtkom od 7 do 15 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari