Subotička policija: Netačna informacija da su „migranti isekli čoveka nasred ulice“ 1Foto: Natalija Jakovljević

U subotičkoj policiji demantovali su za Danas informaciju koju su preneli pojedini mediji da su „migranti isekli čoveka nasred ulice“, u naselju Prozivka.

U policiji kažu da informacija koju su pojedini mediji preneli, „apsolutno nije tačna“, i da demantuju ovakve navode.

Kako navode, na teritoriji celog grada je zbog incidenta koji se dogodio u subotu povećan broj policijskih vozila, pa tako i u naselju Prozivka.

Iz Policijske uprave Subotica pozivaju medije da ne šire deiznformacije ili neproverene informacije koje mogu da izazovu paniku i uznemirenost među građanima.

Da podsetimo, u oružanom sukobu migrantskih grupa u naselju Makova sedmica u Subotici jedna osoba je izgubila život, teško je povređena šesnaestogodišnja devojčica, a šestoro lica je povređeno.

Policijska uprava u Subotici je kasnije danas u saopštenju upozorila da su „potpune izmišljotine da je danas došlo do obračuna migranata u subotičkom naselju Prozivka“ i apeluje na medije da ovakve vesti ne prenose bez provere jer time izazivaju uznemirenje kod građana.

„Policiji nije prijavljen ovakav slučaj, niti je policija, kako se tvrdi u pojedinim objavama u medijima i na društvenim mrežama, vršila uviđaj, jer se ovaj događaj nije ni odigrao“, napominju u policiji.

dodaju da subotička policija pojačano, 24 časa dnevno, patrolira područjima koja su u njenoj nadležnosti i preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi osigurala bezbednost svojih sugrađana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari