"Subotička toplana" nastaviće da greje građane i posle 15. aprila 1Subotička toplana, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Zbog prognoziranih vremenskih prilika u narednom periodu, radijatori korisnika daljinskog grejanja u Subotici biće topli i nakon 15. aprila, jer će JKP “Subotička toplana” nastaviti sa proizvodnjom i isporukom toplotne energije sve dok postoji potreba.

“Iako je vremenski ograničeno sa 30. aprilom, to ne znači da ukoliko 1. i 2. maj budu pod snegom, kao što je bilo 2017. godine, da će ‘Toplana’ stati, već dokle god postoji objektivna potreba za grejanjem sistem će biti u funkciji. S obzirom na prognozirane vremenske prilike, to će gotovo izvesno biti nekoliko dana nakon 15. aprila, a dokle će trajati, zavisiće od vremenske prognoze”, kaže za Danas Davor Andrašić, izvršni direktor energetskog sistema u JKP “Subotička toplana”.

Tokom grejne sezone koja se polako privodi kraju, Andrašić kaže da je postrojenje radilo “bez jedne sekunde prekida”, te da su svi problemi koji su uočeni tokom rada vrlo brzo otklonjeni, tako da ih građani nisu ni osetili.

“Što se tiče pritužbi građana, odnosno javljanja na dežurni telefon dispečerske službe, naravno da je bilo i toga, ali su te prijave gotovo sve bile povezane sa kvarovina na unutrašnjim instalacijama, dakle vazduh, curenje, kapanje ventila, čije otklanjanje ne potpada pod ingerenciju ‘Toplane’ već samog potrošača”, dodaje Andrašić.

Grejna sezona u Subotici traje od 15. oktobra do 15. aprila, a u zavisnosti od vremenskih prilika može da počne ranije, tačnije 1. oktobra, kao i da se završi kasnije, odnosno 30. aprila.

“Ukoliko dnevne temperature budu više od 14 stepeni, dolaziće do dnevnih prekida, sve dok prosečna dnevna temperatura ne poraste na nivo da se mogu premostiti oni periodi u kojima bi se zahtevalo grejanje. Tek tada će stati grejna sezona”, poručuje Davor Andrašić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari