Subotički odbor Društva za istinu o Narodnooslobodilačkoj borbi i Jugoslaviji upitao predsednika Skupštine grada zbog čega je izostala svečana sednica 1Foto: J. Patarčić/Danas (arhiva)

Gradski odbor Društva za istinu o Narodnooslobodilačkoj borbi i Jugoslaviji u Subotici uputio je otvoreno pismo predsedniku Skupštine grada Balintu Pastoru na Dan oslobođenja Subotice u Drugom svetskom ratu, sa pitanjem zašto se ne poštuje član 75. stav 3. Poslovnika o radu Skupštine grada.

“Ako svečana sednica povodom oslobođenja Subotice od fašizma nije mogla biti održana 2020, 2021. i 2022. godine zbog pandemije korona virusa, zašto se ona ne održava 2023. godine”, upitali su iz subotičkog odbora Društva za istinu o Narodnooslobodilačkoj borbi i Jugoslaviji.

Oni smatraju da se na ovaj način previđaju žrtve gađana Subotice, od koji je njih 7.104 izgubilo život u borbi za oslobođenje od fašizma.

“Neodržavanjem svečane sednice Skupštine grada povodom Dana oslobođenja Subotice od fašizma negira se opredeljenje većine građana Subotice za antifašizam kao civilizacijsku tekovinu”, zaključuje se u otvorenom pismu koje je potpisao Mikloš Olajoš Nađ.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari