Subotički ugostitelji će za doček Nove godine pretežno raditi do 20 časova 1Foto: Grad Subotica

Većina subotičkih ugostitelja će ove godine za svoje goste organizovati dnevni doček Nove godine, dok će samo pojedini lokali i restorani raditi i noću, posle 20 časova, uz poštovanje mera propisanih uredbom Kriznog štaba.

Uglavnom su ugostitelji odlučili da rade normalno, kao i svaki drugi dan.

„Većina ugostiteljskih objekata će raditi do 20 časova, a jedan manji broj njih će raditi i duže, uz ograničen broj gostiju. Kada su u pitanju noćne varijante dočeka, potrebno je da gosti imaju dokaz o vakcinaciji ili da imaju testove da su negativni na korona virus“, kaže za Danas predsednik Udruženja ugostitelja Subotice Vjekoslav Ostrogonac.

Kada su u pitanju dnevni dočeci Nove godine, dodaje, poštovaže se obavezne mere, s tim da oni koji se zadržavaju u lokalima do 20 časova, neće morati da imaju dokaz da su vakcinisani.

Ostrogonac navodi da se 31. decembra ipak očekuje veći broj gostiju.

„S obzirom na to da u toku dana lokali rade normalno, neće biti nikakvih posebnih cena. Gosti će platiti onoliko koliko budu i konzumirali pića i hrane. Naravno, neki restorani će imati i večeru, a cene su uobičajene za obroke, uz novogodišnju večeru, koja će biti, pretpostavljam, kombinacija više vrsta jela“, ocenjuje Ostrogonac.

Dodaje da, lokali uglavnom neće imati živu muziku, osim pojedinih koji i obično organizuju živu svirku u svojim objektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari