U cilju približavanja donetih podsticajnih mera , uredbi i konkursa za poljoprivredne proizvođače, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije u saradnji sa Lokalnom samoupravom i Kancelarijom za loklani ekonomski razvoj-sektor za poljoprivredu opštine Golubac održalo je u ovom gradu tribinu na temu „ Agrarna politika i prezentacija uredbi Vlade u ovoj godini“.

Ovoj edukaciji prisustvovali su državni sekretar i šef kabineta Ministarstva poljoprivrede,šumaratsva i vodoprivrede Milan Petrović i David Radaković,predsednik opštine Zoran Pajkić kao i mnogobrojni poljoprivredni proizvođači.

– Po uredbi Vlade Srbije,ove godine će subvencije biti 14 hiljada po hektaru,a po matičnoj kravi 25 hiljada dinara. Izneli smo i kako uzeti novac u oblasti voćarstva koje ove godine država plaću svaku sertifikovanu sadnicu po hektaru i kako to uraditi,sa kojim novcem,a bilo je i reči o poljoprivrednim kreditima gde su banke plasirale oko 75 miliona evra, rekao je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Milan Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari