sergej trifunovićFoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Srpski glumac Sergej Trifunović, koji je noćas uhapšen na ulazu Hrvatsku, izjasnio se na sudu u Splitu da nije kriv. Trifunoviću je oduzet pasoš, a suđenje se nastavlja sutra u 12.30.

Opštinski prekršajni sud u Splitu oduzeo je pasoš Sergeju Trifunoviću, koji je oko ponoći uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku.

U sudu je održano ročište, a pasoš je oduzet “kao mera opreza“, piše Slobodna Dalmacija.

Trifunović je na sudu rekao da se ne oseća krivim za ono za šta se tereti, odnosno za prekršaj protiv javnog reda i mira.

Policija je od suda tražila za glumca zatvor od 30 dana i 1.000 evra kazne.

Suđenje srpskom glumcu nastavlja se sutra u 12 sati i 30 minuta.

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži od 10. septembra prošle godine.

„Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili preko tisuću eura“, naveli su u PU splitsko-dalmatinskoj.

Splitski dnevnik podseća da je Trifunović pre godinu dana uhapšen i kažnjen u Splitu nakon što su ga prijavili građani na splitskoj plaži Kaštelet, jer je svog psa Mileta držao bez nadzora što je, kako je tada navedeno, uznemirilo prisutne, prenosi N1.

On je tada kažnjen sa 500 evra i 50 evra sudskih troškova, da bi par sati posle toga, prema tvrdnjama policije, istog psa u Bosanskoj ulici držao bez nadzora i uzice, pa je kažnjen sa još 200 evra.

Trifunoviću je bila izrečena jednogodišnja zabrane ulaska u Hrvatsku i zemlje evropskog privrednog prostora, a kada je danas sa suprugom krenuo kod njene porodice u Rijeku, zaustavljen je na Bajakovu i doveden u Split.

Njegova supruga vratila se za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari