Sud poništio odluku ministra o smeni bivšeg rektora Univerziteta u Kragujevcu

Ostavite komentar


  1. Statut Univerziteta u Kragujevcu, član 12, rektor ne može biti: „… lice za koje je Agencija za borbu protiv korupcije dala preporuku za razrešenje“. Nebojsa Arsenijevic ima cak 2 osude Agenije za koruptivna i nepotisticka dela. Na srecu on je ruzna proslost Univerziteta.

    1. Univerzitetu je narušena autonomija, sud je utvrdio da je rektor bio u pravu. Sinu mu je vraćena docentura i doktorat. Preporuke Agencije nemaju nikakvu pravnu težinu niti konsekvence čak ni kad su u formi preporuke. Vratite Univerzitet studentima i Kragujevčanima i Centar za matične ćelije, vi i oni koje vi predstavljate i koji ste urnisali sistem obrazovanja u Šumadiji. I posle odluka suda nemate ni trunke obraza niti pravo da klevećete dalje.

    2. Mitre, vidim da isti komentar pisete u svim novinama. Dobra dnevnica i sendvic gratis? Verovatno ste obavesteni od kada i zasto u statutu postoji ta odredba. Nisu bas svi glupi.

  2. „…Nadam se da je postupanje suda u mom slučaju nagoveštaj uspostavljana pravne države u…“
    Bla, bla. Ovo je lep primer samoupravno-kolektivistickog shvatanja prava koje se kosi sa pravom koje nam na nos stalno nabijeju oni iz EU. A to (zlobnici kazu „zapadnjacko“) pravo kaze da kad drzava placa univerzitet onda ministar prosvete smenjuje rektora po svom diskrecionom pravu. U protivnom ministarstvo ne bi bilo izvrsna vlast sto je apsurd.

  3. Sve je tačno u ovom tekstu… Jedino postavljam pitanje zašto Upravni sud nije odlučivao u sporu pune jurisdikcije i doneo presudu koja bi zamenila rešenje i vratila dr Arsenijevica na mesto sa koga je protivzakonito pomeren? Verujem da je u tužbi tražena puna jurisdikcije. Ovako ministar u ponovljenom postupku opet može da donese istu ili sličnu odluku i tako u nedogled. Zbog ovakvog odlučivanja je Upravni sud sud apsurda…

  4. Doticni penzioner Branuslav Jeremic, koji se pominje u ovom tekstu kao predvodnik nelegalne smene rektora kg univerziteta, bio je predvodnnik i inspirator vise laznih optuznica za rukovodstva kg fakukteta, i instrumentalizovanja partijskih tuzioca i krimi policajaca za dezavuisanje ljudi koji su videli da mu je namera da u sadejstvu sa odlzecim Sarcevicem privatizuje kg univerzitet. Posto im to nije uspelo onako kako su mislili, jer su zaposleni kg univerziteta to sprecili, tandem Sarcevic-Jeremic se okrenuo agregiranju visokih skola, orogonom njihovih direktora, nametanju podobnih uprava tih agregata i dirigovanoj prodaji tim agregatima tzv laboratoriske oprene i ucila koje je Jeremic „proizvodio“ po supama i na taj nacin stekli ogroman nezakoniti novac za fus opremu. Da bi posao isao sto bolje Saeprcevuc je Jeremuca postavio za nekakvig koordinatora tih agregacija, i on i sad zari i pali za svoj i Sarcevicev racun. Krivicni organi po naligu tuzilastva vec dve-tri godine istrazuju te, i druge nezakonite radnje kojebje Jeremic vrsio kao prorektor za finansije, ali i njegovu vusegodisnju poslovnu sa klanom Saric, koja se odvijala pod zavesom realizacije projekata za pljevaljske rudnike, ciji su vkasnici bili Sarici.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.