Viši sud u Beogradu prihvatio je sporazum o priznavanju krivice koji je Branislav Mladić, rođak haškog optuženika generala Ratka Mladića, sklopio sa Tužilaštvom za ratne zločine, potvrdila je za Danas advokatica Vesna Momčilović.


Branislav Mladić je priznao da je pomagao u skrivanju haškog optuženika, za šta mu je na osnovu sporazuma izrečena uslovna kazna u trajanju od jedne, odnosno tri godine zatvora, navela je Momčilovićeva.

– Presuda je pravosnažna, jer su se stranke u postupku odrekle prava žalbe, kaže advokatica Branislava Mladića.

Sednica Višeg suda bila je zatvorena za javnost i trajala je oko pola sata. Branislav Mladić, u čijoj kući u selu Lazarevo je prošlog maja uhapšen bivši komandant Vojske Republike Srpske, izjavio je jednom dnevnom listu da je Mladića skrivao tokom pet godina.

„Kada je usred noći došao na moja vrata i pozvonio, ja sam upalio svetlo. Čuo sam glas i prepoznao ga: ugasi svetlo! Otvorio sam, a on mi je sedajući tada rekao: samo ti, ja i onaj gore mogu da znaju da sam tu. Niko drugi. Ni Darko (sin), ni Bosa (supruga). Niko! Ostao je u ovoj kući. I niko ga nikad nije video“, ispričao je Branislav Mladić u pomenutoj medijskoj ispovesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari