Ukupno deset trofeja Lige šampiona zajedno imaju Milan i Barselona, ali će samo jedan od giganata evropskog fudbala nastaviti takmičenje u četvrtfinalu i boriti se za novi pehar u klupskim vitrinama. Volja žreba bila je da se timovi sastanu i ove sezone u eliminacionoj rundi, sada u osmini finala, pa će „rosoneri“ sigurno imati veliku ambiciju da najpre večeras savladaju Katalonce, a potom ih nakon revanša i eliminišu iz daljeg takmičenja i tako se osvete za prošlogodišnje izbacivanje.


Izabranici Masimilijana Alegrija sigurno imaju na pameti da ih je Barselona prošle godine savladala dva puta, po jednom u grupi i četvrtfinalu, dok su u dva navrata podelili bodove. Činjenica je i da je Milan poslednji put savladao večerašnjeg protivnika oktobra 2004. što je dodatni pritisak, ali daleko od toga da je Barselona apsolutni favorit. Za razliku od prethodnih sezona Milan sada ima potpuno izmenjen i podmlađen tim, koji posle niza godina može da parira Kataloncima i fizički, a ne samo iskustvom. Jedna od uzdanica domaćina biće i Bojan Krkić, igrač ponikao u Barseloni za koju je nastupio čak 163 puta, a sada će, ukoliko mu trener ukaže priliku, biti udarna igla Milana. U napadu crveno-crnih će izgledno biti i El Šaravi, jedan od najubojitijih igrača domaćina otkako su iz kluba otišli Pato i Inzagi. Alegrijevim momcima u prilog ide i podatak da su slavili na poslednjih šest mečeva kao domaćin u svim takmičenjima. Ipak, najveći problem za Milan biće taj što najnovije i najveće pojačanje Mario Baloteli neće moći da igra s obzirom da je braneći boje Mančester sitija već nastupao u elitnom takmičenju.

S druge strane, Barselona u poslednjih sedam mečeva ne zna za poraz od Milana, a slavila je i u osam od 11 poslednjih mečeva u gostima u Ligi šampiona. Na putu do šestog uzastopnog četvrtfinala u takmičenju trostruki šampion u poslednjoj deceniji osloniće se na proverene snage, Mesija, Ćavija, Inijestu i Pedra, ali neće moći da računa na Davida Vilju zbog povrede.

– Sa nestrpljenjem iščekujemo novi meč u Milanu. Uvek su nam bili težak protivnik jer imaju kvalitetne igrače, ali i veliku istoriju iza sebe. Svašta se može desiti u ove dve utakmice, ali svi će pogrešiti ako pomisle da smo mi samo Mesi. On jeste ključan igrač, ali imamo još puno fudbalera koje moraju da sačuvaju ukoliko ne žele da ih ubedljivo savladamo – istakao je Pedro Rodrigez pred večerašnji susret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari