Sudija Bjelogrlić: Dužnost sudija da iskažu svoj stav, rešavanje afera ogledalo države

Ostavite komentar


  1. Nije problem uticaj politike na sudije, to je oduvek bilo, vec udruzena horda korumpiranih sudija, tuzilaca i advokata koji unistavaju gradjane na lokalu. O tome se cuti. Ne mozete vise dobiti nijednu tuzbu i nijednu krivicnu prijavu u manjim gradovima, oni su privatizovali pravosudje, a zalbe se isto redovno odbijaju.

  2. Sudije i advokati su prava mafija! Još samo fali da se i oni počnu baviti politikom!?!

  3. Gospođo Bjelogrlić, u četvrtom pasusu pišete da je nedozvoljeno mešanje i komentarisanje sudskih slučajeva koji su u toku, a već u šestom pasusu na insisriranje novinara/ke komentariše politizovani slučaj Krušik koji je izgleda zanimljiv samo donosiocima i prenosiocima lažnih afera. U odluke sudija se ne može sumljati i komentarisati, a suduje onda imaju želju da komentarišu poteze države, ili si zakleti sudija ili građanin, oba ne može zajedno. Posle se čudimo što narod ne veruje u sudstvo, jer ko da veruje sudiji koji oslobodi punoletnog silovatelja maloletne devojčice ili smanjuje kaznu povratniku pedofilu koji odmah po izlasku iz zatvora opet čini isto krivično delo.

  4. Ne gospodjo Sudija, u strahovitoj ste zabludi. Upravo to ‘imanje prava Sudije na stav’ je ultimativni problem i glavna stvar koja bi pregovaracka poglavlja 23 i 24 trebalo da eliminisu i uvedu nezavisno sudstvo i pravnu drzavu u ovu tursko-vizantijsku neoradikalsku Despotiju!
    Problem vaseg i vucicevog pravnog sistema u Srbiji je sto umesto da naucite svoje zakone i kako nepristrasno da ih sprovodite, vi to ne umete bez ‘Stava’ koji ce da vam posalje onaj koji vas je postavio na tu sudsku poziciju. Ako pak, mislite na onaj ‘licni’ (moralni) stav, to je jako lepo i pozitivno, ali ste onda kao Sudija promasili svoj poziv jer vam je mesto u nekom (necijem) NVOu kroz koji cete moci da zadovoljite svoje privatne ambicije politickog aktiviste u ispoljavanjj svojih stavova, jer vas ocigledno bavljenje zakonima i pravom mnogo manje zanima, …

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.