Miodrag Majićfoto BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD

Sudija Apelacionog suda u Beogradu, Miodrag Majić reagovao je na izjavu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić da bi „hejteri“ trebalo više da veruju u Srbiju i njene ljude koja se odnosila na projekat „Jadar“ i rudarenje litijuma u Srbiji.

„Moja poruka svim hejterima iz svih svera našeg društva: Verujte malo u ovu zemlju, verujte malo u naše ljude“, napisala je Ana Brnabić na duštvenoj mreži „X“.

Sudija Miodrag Majić je rekao da je u ovoj njenoj izajvi ključna reč poverenje koje je vlast „predanim radom“ odavno izgbila.

„U institucije ove države odavno ne veruju ni oni koji za vas glasaju. Izborne manipulacije, neispitane veze mafije i državnih zvaničnika, visoka korupcija i uništavanje pravosuđa uzimaju danak“, napisao je Majić na mreži „X“.

Dodao je i da nije stručnjak za rudarenje pa o tome neće govoriti, ali za pravo i institucije jeste.

„Dok elementarno ne povratimo pravnu državu iluzorno je pričati i o daleko manje kontroverznim projektima od ovog. Zašto? Pa zato što vam jednostavno i da je rudarenje litijuma. zaista najbolja stvar niko verovati neće jer ste toliko puta prokockali datu reč. „, napisao je Majić.

Naveo je i da zbog takvog pristupa u Srbiji više niko ne veruje institucijama.

„To je tragičan bilans ovakvog vođenja države. Zato bilo kakva priča o litijumu mora da sačeka neka bolja vremena  u kojima ćemo imati državu kojoj građani veruju, koju će voditi stručnjaci i u kojoj će reč i čast ponovo značiti nešto. Do tada neka tu “istorijsku šansu za bogaćenje” iskoriste oni koji sve svoje šanse za stvaranje pristojnog društva nisu ovako surovo prokockali“, zaključio je Majić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari