Sudija Drugog opštinskog suda Dejan Dobrosavljević izjavio je juče u nastavku suđenja optuženima za pomaganje u skrivanju haškog begunca Ratka Mladića da nije izabran za sudiju i da je pretrpeo posledice zbog tog suđenja.

„Odluka da ne budem sudija doneta je 17. decembra. Postupao sam profesionalno. Ako se sretnemo u drugim okolnostima, hoću da znate da ništa lično nisam imao protiv vas i nadam se da će i druge sudije tako voditi ovaj predmet“, rekao je Dobrosavljević optuženima i odložio suđenje za 22. januar 2010.

Na jučerašnjem suđenju nije se pojavio zamenik drugog opštinskog tužioca u Beogradu Branko Stamenković, koji nije izabran za tužioca, a ni istražni sudija koji je bio zadužen za taj predmet Dragan Nešić nije ponovo izabran za sudiju.

Sudija Dobrosavljević odbio je da odluči o ukidanju pritvora optuženom Stanku Ristiću, koji je zatim obavestio sud da stupa u štrajk glađu. Advokat Svetozar Vujačić rekao je da nije slučajno što nisu izabrani istražni sudija, tužilac i postupajući sudija u tom predmetu. „Svi su smenjeni. Dušan Petrović (potpredsednik DS) i (poslanik DS) Boško Ristić su odlučivali o svemu. Dušan Petrović je pravi ministar pravde, a Snežana Malović izvršava naređenja“, rekao je Vujačić. Advokat Krsto Bobot rekao je da su sudija, tužilac i istražni sudija „žrtve političkog poigravanja“ postupkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari