Sudija zaboravio da je okrivljeni otišao u zatvor 1foto FoNet/Zoran Mrđa

Glavni pretres u postupku koji se vodi protiv inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Božidara Stolića, odložen je danas u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu zbog izostanka drugookrivljenog Filipa Golubović.

Golubović je opravdano izostao sa suđenja, jer je 11. marta otpočeo izdržavanje zatvorske kazne u Okružnom zatvoru u Pančevu. Ova informacija, međutim, nije bila poznata predsedniku veća sudiji Zoranu Šešiću koji je kritikovao Golubovićevog branioca zbog toga što mu to nije javio.

– Dogovor je bio da mi javite kada ode na izvršavanje zatvorske kazne. Koliko mi je bilo poznato on je trebalo da služi kaznu u Sremskoj Mitrovici, otkud sada u Pančevu? Mi smo i jutros proveravali da li je u Mitrovici, rekao je Šešić pre nego što je pretres odložio za 1. april.

Božidar Stolić se tereti za zloupotrebu službenog položaja i udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Optužnica tvrdi da je on Goluboviću u više navrata, za novčanu naknadu, dostavljao informacije o tome da li je za pojedina lica na snazi Interpolova poternica. Takođe mu je, tvrdi se u optužnom predlogu, dostavljao poverljive informacije o istrazi protiv grupe Veljka Belivuka. On je na prvom glavnom pretresu negirao krivicu.

Filip Golubović, koji se nezavisno od ovog postupka, tereti i kao član grupe Veljka Belivuka, takođe je negirao izvršenje krivičnog dela. Na taj način on je protivrečio samom sebi, jer je, kako je istakao postupajući zamenik tužioca, u policiji govorio o svom odnosu sa Stolićem, opisujući kako su se upoznali i sarađivali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari