"Bila sam dete tada": Nastavljeno suđenje Miroslavu Aleksiću 1Foto: Beta/Branislav Božić

Saslušanjem glumice Ive Ilinčić u Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Miroslavu Aleksiću, vlasniku dramskog studija i samozvanom profesoru glume, optuženom za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad devojkama koje su pohađale njegovu školu.

Kako prenosi N1, Ilinčić je odgovarala na pitanja odbrane, odnosno advokata Zorana Jakovljevića, kao i na pitanja Miroslava Aleksića i sudije Zorana Božovića.

Pored porodice, Ivi Ilinčić su u sudnici podršku pružile njene kolege, te su tu bili glumci Branka Katić, Svetozar Cvetković, Aleksandar Radojičić, kao i kolege sa njene klase.

I ovaj put, kao i na prethodnim ročištima, fokus je bio na ispitivanju advokata Aleksića, Zorana Jakovljevića.

On je postavljao pitanja Ilinčićevoj o tome kako je upisala uopšte samu školu glume Stvar srca, iz kog razloga, i najviše se, dakle, vodila polemika oko pripremanja samog prijemnog, kada su se događaji i polno uznemiravanje za koje terete Aleksića devojke koje su ga tužile, i dogodilo.

Tri događaja

Tri tačke optužnice, odnosile su se na upravo tri događaja za koje Ilinčićeva tereti Aleksića. To su događaji iz februara 2014. godine, a potom i dva događaja iz maja 2015. godine, kada je došlo do kontakta između Ilinčićeve i Aleksića.

To su bila brojna i neprikladna pitanja za samu Ilinčićevu, da li je ona tom prilikom bila silovana. To je sve postavljao advokat odbrane Zoran Jakovljević, a vrlo često je takva pitanja odbijao i sam sud. I na kraju je advokat Jakovljević bio ponovo i kažnjen.

Dakle, u iznosu od 100.000 dinara je izrečena kazna Jakovljeviću zbog nepoštovanja suda i nepoštovanja same discipline.

Ovo je treća po redu kazna za advokata Jakovljevića upravo zato što nije poštovao sam sud i zbog postavljanje pitanja, odnosno zato što je možda čak i postavljao pitanja koja retraumatizuju žrtvu.

Bilo je veoma emotivno svedočenje Ilinčićeve, odgovaranje na pitanja samog advokata Jakovljevića, kao i Aleksića i suda.

Opis dešavanja

Ona je rekla da je ona tada bila dete i da nije znala na koji način da se ponaša kada su se sporni događaji i dešavali.

To su bila tri događaja. Opisivala je kako se to desilo, upitana od strane Aleksićevog advokata zašto nije reagovala, više puta je pomenula kako se paralisala strahom, kako nije mogla da se pomeri i kako je odreagovala tako što je plakala i tako što se zacrvenela u licu.

Ilinčićeva je istakla kako je, upravo kada se dogodio i poslednji, treći događaj, pitala svog tadašnjeg profesora glume Miroslava Aleksića ‘pa, dobro zar ovo mora ovako’, i kazala je da je to jedan od načina kako je ona pokušala na neki način da spreči sve to što se događa.

Aludirao je ponovo advokat Zoran Jakovljević na to zašto je nastavila da ide u pomenutu školu glume i tokom narednih godina, do samog upisa na Fakultet dramskih umetnosti. Ona je rekla da se osećala posramljeno, da se plašila da roditeljima kaže šta se to zapravo dešavalo.

Današnje ročište je zapravo i završeno njenim saslušanjem. Dakle, ono se neće produžavati kroz naredna ročišta. Pre nje je glumica Milena Radulović saslušana iz tri puta, odnosno u tri različita datuma i ročišta.

Sledeće ročište sud je zakazao za 22. i 23. septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari