Suđenje Veljku Belivuku za pranje para: Sad vidimo da je istina da je Miljković dobio Roleks od Papića 1Foto: FoNet/ Marko Dragoslavić

Uvidom u pisanu dokumentaciju iz spisa predmeta nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, Filipu Ivanovskom, kao i njihovim suprugama za pranje novca.

Na ročištu nisu prikazani dokumenti koji predstavljaju dokaze Tužilaštva za organizovani kriminal, već su samo konstatovani, sa čim su bili saglasni svi učesnici u postupku.

Među pisanim dokazima koji su konstatovani bile su izjave o poreklu novca, uplate na devizni račun u banci, kao i primljeni avansi optužene Bojane Belivuk, supruge Veljka Belivuk, piše N1.

Zatim, zapisnici o pretresanju stana u kom živi Tanja Miljković, supruga Marka Miljkovića, potvrde o privremeno oduzetim i vraćenim predmetima za Marka Miljkovića.

Takođe među dokazima je i različita dokumentacija o brojnim automobilima, za koje su advokati tvrdili da nisu vlasništvo optuženih, kao i dokumentacija o luksuznom satu „Roleks“, ali i dopisi i dokumentacija o uplaćenom depozitu pribavljeni od hotela „Metropol“ u Beogradu, gde su venčanje organizovali Tanja i Marko Miljković.

Advokat Dejan Lazarević, koji brani Belivuka i Miljkovića, naveo je u sudnici, da dokazi koji su danas izvedeni potvrđuju ono što su njegovi klijenti kazali u odbranama i ne odgovaraju činjeničnom stanju predstavljenom u optužnici.

Dodao je Lazarević da je istina da je Miljković od Aleksandra Papića na poklon dobio skupoceni „Roleks“ sat sa ugraviranom posvetom „za brata“, a ne kako je Papić drugačije svedočio u istrazi.

Podsetimo, policija je od Miljkovića oduzela pomenuti sat, za koji on tvrdi da mu ga je poklonio Papić, nekadašnji blizak prijatelj bivšeg ministra u Vladi Nebojše Stefanovića.

U svojoj odbrani Miljković je u sudnici kazao „Papić, koji je saslušan kao svedok u istrazi ne da ne govori istinu, već i glupo laže. Poklonio mi je Roleks sat koji je na poleđini imao ugravirano ‘za brata’ i dao mi ga je preko svog vozača Marka, a nije ga prodao mom rođaku kako je ispričao tužiocu“.

U sudnicu je pozvana Tanja Miljković kako bi odgovorila na pitanje u čijem je vlasništvu stan u kom živi, budući da, kako je navela predsednica sudskog veća Nataša Albijanić, nije isplaćen u celosti.

Međutim, Tanja Miljković je navela da po savetu svojih advokata ne želi da odgovori na pitanje.

S obzirom na to da su među dokazima pominjane i katastarske parcele na Dunavu, u sudnicu je ušao i optuženi Marko Miljković kako bi kazao da Tužilaštvo za organizovani kriminal selektivno optužuje.

„Srđan Lalić, koji je svedok u ovom postupku, je priznao da je učestvovao u kupovini tih parcela. Kako je onda moguće da Lalić nije prao novac kupovinom parcela na Dunavu, a Belivuk i ja jesmo, ako se veruje Laliću. Ja tvrdim da su te parcele u vlasništvu oca Miloša i Marka Budimira“, kazao je Miljković u sudnici.

Inače, braća Miloš i Marko Budimir su visokorangirani članovi Belivukovog klana kom se u odvojenom postupku sudi za sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja.

U ovom procesu optužnica Tužilaštva okrivljene tereti da su od novca za koji se sumnja da je stečen kriminalom kupovali stanove i zemljište i na taj način „prali novac“.

Naredno ročište zakazano je za 5. septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari