Suđenje "vračarskom klanu": Miloš Andrijević, nedavno izručen iz Holandije, negirao krivicu 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Iznošenjem odbrane optuženog Miloša Andrijevića kome se sudilo u odsustvu, jer je bio do nedavno bio nedostupan sudu, nastavljeno je suđenje kriminalnoj grupi „vračarci“ optuženoj za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava

Optuženi Miloš Andrijević uhapšen je u novembru 2022. godine u Holandiji po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Srbija, nekoliko dana nakon što je većina optuženih pripadnika „vračarskog“ klana uhapšena u Srbiji, piše N1.

Andrijević se sve vreme nalazio u ekstradicionom pritvoru u Holandiji, a nedavno je sproveden u Srbiju i sada je fizički prisutan na suđenju. On je optužen za dva krivična dela – udruživanje radi vršenje krivičnih dela i za teško ubistvo.

Optuženi Andrijević je pred sudom danas negirao krivicu za ova krivična dela koja mu na teret stavlja Tužilaštvo za organizovani kriminal. Takođe je naveo i da nikada nije koristio „skaj“ telefon niti „skaj“ aplikaciju, da nije član organizovane kriminalne grupe, kao i da ne poznaje nikog od okrivljenih sa optuženičke klupe.

Posebno je naglasio da ne poznaje optuženog Nikolu Kačarevića, kom je prema navodima optužnice predao šest hiljada evra po naloga optuženog Uroša Piperskog, jednog od vođa ovog kriminalnog klana, za ubistvo Aleksandra Šarca.

„Nikolu Kačarevića nikada nisam sreo ni sedeo sa njim ni u užem ni u širem društvu i nisam mu dao nikakav novac kako se navodi u optužnici“, kazao je optuženi Andrijević.

Inače kako se u optužnici Tužilaštva navodi Šarac je jedna od žrtava „vračarskog“ klana. On je upucan 17. oktobra 2020. godine u garaži tržnog centra „Ušće“, a preminuo je desetak dana kasnije u Urgentnom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari