Početak suđenja osmorici žandarma koji su učestvovali u incidentu koji se desio tokom prošlogodišnje Parade ponosa u kojoj su povređeni brat premijera Andrej Vučić, brat gradonačelnika Beograda Predrag Mali i dva pripadnika vojne policije, odloženo je iz procesnih razloga za 20. april. Naime, iako uredno zakazano, suđenje u Višem sudu u Beogradu nije moglo da počne juče, jer svi optuženi nisu primili optužni predlog.

Na narednom ročištu je planirano saslušanje optuženih, dok će oštećeni, prema rasporedu, biti saslušani 30. aprila.

Po izlasku iz sudnice, Ivana Pavlović, advokatica prvooptuženog Predraga Mitrovića, istakla je da se nada da u samom postupku „neće biti mesta za politiku“ i naglasila da je uverena u oslobađajuću presudu za svog klijenta.

Optužnica sumnjiči žandarme da su kao saizvršioci počinili „krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje“, kao i za zloupotrebu službenog položaja.

Na optuženičkoj klupi su pripadnici Žandarmerije – Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Podsetimo, ombudsman Saša Janković je podneo krivičnu prijavu i protiv dvojice pripadnika vojne policije koji su učestvovali u incidentu, ali je Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo te prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari