Po nalogu Milisava Cvetkovića, istražnog sudije Opštinskog suda u Gornjem Milanovcu, u sredu je na seoskom groblju u mestu Leušići u blizini Gornjeg Milanovca, izvršeno otkopavanje na mestu na kome su meštani početkom februara otkrili tragove kopanja, što je izazvalo brojne nedoumice i uznemirenje žitelja ovog sela.

Po nalogu Milisava Cvetkovića, istražnog sudije Opštinskog suda u Gornjem Milanovcu, u sredu je na seoskom groblju u mestu Leušići u blizini Gornjeg Milanovca, izvršeno otkopavanje na mestu na kome su meštani početkom februara otkrili tragove kopanja, što je izazvalo brojne nedoumice i uznemirenje žitelja ovog sela. Povodom ovog slučaja ali i skrnavljenja groblja u selu Družetići čačanska policija je uhapsila Nadu i Milašina V. iz Preljine kod Čačka. Tokom istrage Milašin V. je pokušao samoubistvo u ćeliji Okružnog zatvora u Čačku i još uvek se nalazi u čačanskoj bolnici, dok istražni organi čekaju njegov oporavak kako bi ga saslušali povodom skrnavljenja grobalja u Leušićima i Družetićima.
Prilikom otkopavanja na groblju u Leušićima na mestu gde su otkriveni tragovi kopanja nisu pronađeni posmrtni ostaci ni ljudskog ni životinjskog porekla, ali su otkopana tri nadgrobna spomenika stara više decenija. Zahvaljujući tragovima i ostacima mahovine na spomenicima, istražni organi su zaključili da su oni tek nedavno zakopani na tom mestu.
– Prilikom otkopavanja ustanovljeno je da je kopano u pravcu sever – jug što je neuobičajeno za ovo područje Srbije budući da se na pravoslavnim grobljima kopa od zapada ka istoku, zbog čega sumnjamo da se radi o nekakvoj vrsti rituala, objašnjava istražni sudija Milisav Cvetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari