Čelnici JKP Naissus zatražili su od Policijske uprave da proveri nabavku GPS sistema u 2007. i 2008. godini, kada je tim preduzećem upravljalo prethodno rukovodstvo. Zahtev su uputili nakon informacija u medijima da je protiv Radisava Radojkovića, bivšeg direktora aerodroma Konstantin Veliki, podneta krivična prijava zbog nesavesnog rada u službi povodom nabavke identične satelitske opreme.


– Pregledali smo dokumentaciju i konstatovali da je oprema nabavljena po istom sistemu, a u nabavku su umešane iste firme kao na aerodromu. Obavestili smo policiju i očekujemo da ove sedmice nadležni započnu proveru, kaže izvor Danasa.

Prema ovim izvorima, sumnja se da je tadašnji direktor Naissusa Dragoslav Marković potpisao ugovor sa preduzećem Info Sky iz Kruševca o zakupu GPS centrale na period od četiri meseca, ali je zakup plaćan više od devet meseci. Početkom aprila 2008. godine Info Sky je obavestio rukovodstvo Naissusa da posao prenosi na SkySoft iz Niša, čiji su vlasnici bili i Nataša Blagojević, ćerka Bratislava Blagojevića, tadašnjeg pomoćnika ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića, i Gordana Antić, supruga tadašnjeg gradskog većnika zaduženog za saobraćaj. Mesec dana nakon ovakvog prenosa prava Naissus je odlučio da kupi već zakupljenu centralu, raspisao konkurs, a na njemu je pobedio niški Sky Soft.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari