Opštinski odbor Liberalno-demokratske partije (LDP) u Trsteniku zatražio je juče od državnih organa da ispitaju ulogu Radovana Radovića Rake u poslovanju „ATP-Morava“, saopšteno je iz tog odbora. LDP Trstenika veruje da je Radović, obavljajući dužnosti predsednika opštine Trstenik i kasnije pomoćnika predsednika opštine i predsednika Upravnog odbora „ATP Morava“ bio u sukobu interesa i da je oštetio budžet opštine.

„Posle više od dva meseca štrajka zaposlenih u ‘ATP-Morava’, Vrnjačka Banja i posle hapšenja Ostoje Tegeltije, direktora ‘ATP-Morava’ i sumnje državnih organa da je direktor oštetio ovo preduzeće za 150 miliona dinara, LDP Trstenik zahteva da se ispita uloga Radovana Radovića, bivšeg predsednika opštine Trstenik i doskorašnjeg pomoćnika predsednika opštine Trstenik, koji obavlja funkciju predsednika Upravnog odbora tog preduzeća“, navodi se u saopštenju.

LDP Trstenika podseća da je krajem 2006. godine ukazivao na nezakonito delovanje tadašnjeg predsednika opštine Radovića, koji je bio u sukobu interesa, obavljajući u isto vreme i javnu funkciju i funkciju predsednika upravnog odbora privrednog subjekta. Protiv Radovića je LDP podnosio prijavu Republičkom odboru za rešavanje sukoba interesa, koji mu je, kako se navodi, u maju 2007. godine izrekao najstrožu meru.

Odbor, međutim, nije mogao da Radovića natera i da „prekine sukob interesa“, navodi se u saopštenju i ukazuje da je on, kao pomoćnik predsednika opštine, bio zadužen za komunalnu infrastrukturu i direktno je zastupao opštinu u poslovima javnog prevoza učenika i penzionera kod preduzeća „ATP-Morava“, u kome je predsednik Upravnog odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari