Policija je utvrdila da se u sumnjivom paketu koji je stigao na kućnu adresu tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, nalazile tri knjige. Inače, sumnjivi paket je prijavila supruga Vladimira Vukčevića i to najpre službenom obezbeđenju, jer je paket poslao nepoznati pošiljalac, a zatim je pozvana i kontradiverziona jedinica. Inače, pošiljalac paketa je izvesni Mitrić. Dve knjige su bile na engleskom, a jedna na srpskom jeziku.



– U paketu koji je dobio tužilac Vukčević nije bilo eksploziva, niti otrovnih materija. Želeo bih i da pohvalim MUP na profesionalnoj reakciji – rekao je za Danas zamenik tužioca Bruno Vekarić.


Inače, nakon što je Vukčevićeva supruga prijavila paket, policajac iz obezbeđenja ga je premestio u džip. Ubrzo dolazi i kontradiverziona policijska jedinica, a kada su se policijski psi približili džipu reagovali su, zbog čega je blokirana ulica. Nakon toga pripadnici kontradiverzione ekipe, obučeni u opremu koja umanjuje efekat eksplozije, uzeli su paket, stavili u specijalnu prikolicu, na dalje analize. Kasnije je utvrđeno da su u paketu bile knjige. Pretpostavlja se da su psi reagovali zbog oružja koje je bilo u džipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari