Nemam nikakve veze sa napadom na Šemsudina Tokovića niti bi mi tako nešto palo na pamet. Te lažne optužbe su zapravo pokušaj da se zataškaju prethodni incidenti u kojima je on učestvovao – kaže sjenički privatnik Ilijaz Tahirović, zvani Baćo, povodom optužbi Sjeničaka Šemsudina Tokovića u pojedinim medijima.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Toković je upucan u obe noge 22. marta pola sata nakon ponoći ispred svoje garaže u ovoj varoši na Pešteru. On je, prema pisanju medija, vlasnik kafića „Viva“ i benzinske stanice u Sjenici, a kako je tada naveo Blic, i sam je ulazio u sukob sa zakonom, pre svega zbog nelegalnog nošenja i posedovanja oružja, ugrožavanja javnog reda i mira.

Toković je ovih dana izjavio za medije da ga jedino može spasti premijer Aleksandar Vučić, kojem je uputio molbu da mu pomogne i ujedno zatražio da se predmet o napadu na njega prebaci na rad u neko drugo tužilaštvo u Srbiji jer je „tužilaštvo u Novom Pazaru i Sjenici korumpirano, a tužioci koji vode istragu u dobrim su odnosima sa nalogodavcima“. On je rekao da su napad na njega naručili pored ostalih, Vahid Tahirović, te Vahidov otac, Ilijaz Tahirović, koji mu je, kako tvrdi, prvi otvoreno pretio.

– Apsolutni ništa nije tačno – kaže Ilijaz Tahirović. „Ja se nikada u životu sa njim nisam svađao niti sam imao bilo kakve poslovne veze. Postoje podaci da je on dužan mnogo novaca ljudima po Sjenici, ali neko ga štiti. Kompanija njegove porodice je kupila Trgovinsko preduzeće u Sjenici iako on nije nikakav biznismen kako se predstavlja u medijima. Napao me je 2012. i pretio, ali nikada nije procesuiran, dok njegov rođeni brat jeste. Osuđen je pravosnažno – kaže Tahirović.

On nam je pokazao presudu Osnovnog suda u Novom Pazaru iz juna 2013. godine kojom je Vejsil Toković, brat Šemsudina, osuđen na uslovnu kaznu zbog pretnji „da će angažovati ljude iz Sarajeva ili Beograda da ubiju Tahirović Ilijaza i Tahirović Vahida“. Takođe, Tahirović nam je pokazao da je podnosio krivične prijave protiv Šemsudina Tokovića zbog pretnji, „ali su te prijave na misteriozan način zastarele ili uopšte nisu uzete u razmatranje“.

– Ja sam 35 godina privatnik, poznaje me ceo Sandžak i nikada nisam želeo da se preko medija raspravljam sa sumnjivim ličnostima. Sada je kap prepunila čašu, jer su prešli sa mene na mog sina. Moj sin Vahid je intelektualac, pravnik, ima firmu u Sarajevu, radi velike poslove… Možda je u pitanju provincijska pakost i nekakvo primitivno okruženje, jer ljudi koji me znaju mogu posvedočiti da niti moj sin, niti ja, nismo imali sukoba sa zakonom. Za razliku od tog čoveka koji nas optužuje za stvari sa kojima nemamo apsolutno nikakve veze. Deca su mi intelektualci, a ovi koji me optužuju ne znaju šta je olovka, ali znaju šta je pištolj – kaže Ilijaz Tahirović.

Poziva se na BIA

– Šemsudin Toković javno se hvali da u državnom vrhu ima ljude i da mu niko ništa ne može, da iza njega stoji BIA, i sam vrh vladajućih stranaka. U talu je i sa nekim čelnim ljudima iz opštine Sjenica, preko kojih je uspeo da uzurpira gradsko zemljište i saobraćajnice, te nelegalno izgradi objekte i promeni tok saobraćaja u centru gradu – tvrdi Ilijaz Tahirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari