Još samo jedan dan deli Dejvis Kup reprezentaciju Srbije od duela prvog kola Svetske grupe protiv Španije.

Pripreme srpskog tima za duel sa šampionom ovog takmičenja u utorak je poremetila kiša, pa su mnogo bolje vreme i sunce u Benidormu juče vratili radno raspoloženje među izabranike Bogdana Obradovića.

– Izuzetno smo zadovoljni, jer su se popravile vremenske prilike. Sa suncem dolazi i bolje raspoloženje. Trenirali smo punim intenzitetom na dva terena i očekujem da se igrači polako prilagode podlozi za meč. Danas nas očekuje žreb i videćemo ko će od naših igrača da probije led – rekao je selektor Bogdan Obradović.

On je izrazio i veliko zadovoljstvo dolaskom mladog i talentovanog Filipa Krajinovića u reprezentaciju, u Benidorm. Krajinovićje presrećan što će se narednih dana „družiti“ sa Novakom Đokovićem i ekipom.

– Nikada u životu nisam odseo u ovakvom hotelu. Jednostavno za mene su ovo fenomenalni uslovi. Izuzetna mi je čast što sam se našao u društvu Đokovića, Zimonjića, Tipsarevića i Troickog, kao i što ću raditi sa selektorom Obradovićem i savetnikom Nikolom Pilićem. To je veliki korak za mene – istakao je Krajinović, 526. teniser sveta.

Filip Krajinovićje trenutno najveća nada srpskog tenisa. Pre dolaska u Benidorm igrao je na čelendžeru u Bergamu, ali tamo nije imao sreće jer je u prvom kolu eliminisan od iskusnog 29-godišnjeg Nemca Bjorna Paua (94. na ATP listi). Po završetku reprezentativnih obaveza Krajinovića očekuje turnir na Tajlandu.

– U poslednje vreme zaista nemam sreće sa žrebom. U Bergamu sam na primer ispao i pored dobre igre – objasnio je Krajinović.

Danas žreb

Prvog dana meča (sutra) na teren će sigurno izaći najbolji srpski teniser Novak Đoković, a Obradovićjoš nije saopštio da li će na „drugoj ploči“ igrati Janko Tipsarevićili Viktor Troicki. Kojim redom i sa kim će ukrstiti rekete odlučiće današnji žreb. Dubl u kojem će Srbiju sigurno predvoditi Nenad Zimonjić, zakazan je za subotu, dok će se u nedelju igrati druga dva singl meča. Jedini teniser koji sigurno neće dobiti priliku da zaigra protiv aktuelnih šampiona Dejvis kupa je Filip Krajinović

Španci izabrali novog predsednika Saveza

Hose Luis Eskanjuela izabran je juče, dva dana pred početak duela sa Srbijom, za novog predsednika Teniskog saveza Španije. Dosadašnji predsednik regionalnog Teniskog saveza Andaluzije na funkciji prvog čoveka španskog tenisa zamenio je Pedra Munjosa, koji je tu ulogu obavljao u prethodne četiri godine. Munjos se prošle godine sukobio sa španskim teniserima, koji su ga optužili da odluke donosi bez prethodnih konsultacija sa njima. Povod je bila Munjosova odluka da se mečsa selekcijom SAD u polufinalu Dejvis kupa igra u Madridu, na 600 metara nadmorske visine. Španski igrači su zahtevali da se mečigra negde na obali, na manjoj nadmorskoj visini, gde bi lopta bila sporija. Teniseri su zato odbili da učestvuju na propagandnim događajima u organizaciji Teniskog saveza Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari