Deo elite nije odustao od velikosrpskog projekta

Sagovornici Danasa o odnosu vlasti i opozicije prema ratnoj prošlosti Srbije u prošloj godini

Ostavite komentar


  1. Ma, muka ziva!
    Ti Srbi, je’l da, … nikako da shvate da je Hag – Nirberg, 2020ta – 1946ta, i da su Srbi genocidni nacisti koji su izgubili rat i da je vreme da potpisu kapitulaciju i predaju se?!
    Ejube i Sonja, sve ste smesniji i zaludniji. Gubite vreme za tudje pare. Srbija nije nikada bila hitlerova Nemacka nego borac protiv Islamske Drzave na Balkanu, pomirite se sa tim, … i pronadjite sebi druge karijere …

    1. Velizare,pre nego sto ista izustis izguglaj o tome da se malo bolje upoznas ,kako nebi ispao smesan da ne recem glup.

    2. Ček bre pa elita je opozicija – tako je opoziciju av u svom ‘remek delu’ elita i plebs označio. A nisam primetila da su se op-lideri nešto bunili? Prema tomu na kog SČ u opoziciji cilja ovim člankom?

  2. Samo jedno srbi se moraju ugledati na albance koji sanjaju Veliku Albaniju godinama i revnosno rade na tome, pa tako i mi kroz sto, dvesta godina ali plan mora posotjati za odbranu srba i srbstva, uopšte mora se vratiti vera u patriotizam jer apriori proglašavati da se moramo mi večno povlačiti i prihvatati globalističke ideje vodi u gubitak nacionalnog identiteta koji nas je zahvatio oodavno. Polako i postepeno raditi na ostvarenju i očuvanju srpskih interesa. Ali oko toga mora postojati koncenzus svih ma kome i kojoj partiji pripadali, ovako samo ćemo spasti na Beogradski pašaluk jednog dana.

    1. Trazila gazdarica pete kolone tekst da objasni anti srpski memorandum 88 koji je u njenom glasilu narastao na 120 „intelektualaca“.Sramota je za Srbiju da ovakvi tekstovi po narudzbi Firera Biserko poslusnuci iz lista Danas moraju da objavljuju i pi tome se vidi odakle vetar duva i ko je veza zapadih ambasada i pete kolone i cije je glasilo list Danas.Molim objavu i tekst o 37 hiljada pobijenih Srba u Bosni i pravu istinu o ratovima a ne ovu koju nam OPET pisu nasi neprijatelhi i domaca peta kolona.Sanjan dan kada ce se za ove lazi ici u zatvor a maksimslna kazna dobijati za zatiranje srpstva i svega sto je srpsko.

      1. Kako bolan, sa toliko oruzja JNA, kadrovima JNA i srbije toliko majki zaplakalo u BiH. To je taj odnos prema svojim poginulim, ni jedan se ne imenuje a broj im rapidno raste. Po potrebi.

  3. Lep propagandi tekst. Nadam se da ce novinar Čongradin koristeci se novinarskim principima sutra objaviti tekst na istu temu sa Šešeljom i Vacicem. Da se malo cuje i druga strana. Ili makar sa istorucarem Kovicem.

    1. Nema izjednacavanja zlocinaca sa borcima za ljudska prava, dzaba pravite znak jednakosti izmedju Seselja i gospodje Biserko. Ne treba fasistima dati pravo da sire svoju mrznju i truju narod.

      1. U pravu ste g.dine Arpade greska je Šešelja mesati u tu pricu.
        Nadam se da g.dinu Kovicu nemate sta zameriti.
        I dace te zahtevati od g.dje Biserko zahtevati da se bori za ljudska prava svih gradjana a ne uskracivati ista i nazivati ih ‘fasistima’ licite mi na A.Vucica

      2. Sonja Biserko je „borac za ljudska prava“? Na cemu si ti ili si se spustio na planetu pre 5 minuta?

      3. Kako nisu isto gospodja I Seselj? Oni se javno svadjaju I pisu knjige I memoare a drugi ginu,radeci I ratovajuci.Nema njima vise buducnosti,to je sigurno, samo „svetla buducnost“.♿

  4. Gdja Congradin samo razradjuje svoje teze koje je razvila u „Apelu 88 intelektualaca“ koji tako nepogrešivo odaje njen rukopis. Nisu problem samo evidentno ekstremne – time i fundamentalno netačne – teze nego sto nas svojim fanaticnim jednoumljem udaljava od jedne realno izvodljive katarze koja nam je potrebna

    1. Ja sam za to da se za svako ubistvo pa i iz nehata odgovara ali optužiti srbe da su genocidan narod a hrvate koji s sa Kozare i okoline odveli u logor više od 10 hiljada dece žrtvama je u najboljem slučaju teška uvreda za zdrav razum

  5. Tokom svih ovih godina stvorila se jedan sloj parazita koji veoma lepo zive na racun sukoba na ovim prostorima. Sa jedne strane su patriJote koje su dobro naplatile svoj angazman a sa druge, oni koji se kao bore protiv njih i koji nista manje ne zaradjuju. Ima nesto i stranaca, „strucnjaka za Balkan“, raznih lobistickih firmi… Sve u svemu jedan ekonomski zaokruzen sistem koji funkcionise tridesetak godina.. Naravno i sa jedne i sa druge strane ima i onih koji ne rade zbog para nego ih nagone neke licne frustracije i opterecenja za sta je odlican primer upravo S.C.. Zajednicko i za jedne i za druge i za trece je da im nikako ne odgovara da se Srbija unormali i to sto su dosadili i bogu i ljudima sa tim supljim mantranjem.

  6. Znam ja da ovi iz SzS nisu „zlatni “ ali,dok cekamo idealne procice nam zivot .Ne znam zasto su mnogi u Srbiji, posebno iz intelektualnih krugova u zabludi da ne treba birati manje zlo sto se uglavnom potencira kao argument protiv opozicije kada toga ima u svim zapadnoevropskim demokratijama .To manje zlo je u smislu demokratije bilo zlatno doba je potpuno mirno predalo vlast na demokratskim izborima

    1. Zasto je samo u Srbiji zabranjeno biti nacionalista. To je svuda prihvatljivo,samo kod nas pokusavaju da nametnu da je to pogresno. Biti nacionalista znaci voleti svoju zemlju,svoj narod. I postovati druge. Da. Ja sam takav nacionalista i ponosim se tim.

  7. Ako ste ostali jedina opoziciona novina, zašto ovakvi rasistički tekstovi? Ne služi vam na čast, zaista

  8. Kadija te tuži, kadija ti sudi! Šta tu ima novo kad su EU, SAD, Velika Britanija ili službenici Haškog tribunala u pitanju. A posebno Milanović, Snežana Čongradin, Sonja Biserko i da ih ne nabrajam. Mukica je to kad se domaći mora uraditi, zar ne administratori?

    1. Svako moze da misli i prica sta hoce, ali narod na ulicama i narodnu volju i snagu niko ne moze da izbise. Nadam se da ce vecina prepoznati da se drugi raduju nasoj nesreci i da nam niko ne zeli dobro. A i zasto bi. Svesrpski savez i svesrpska skupstina, odabrati ciljeve i sprovoditi. Ovi sto lazu za pare su nebitni likovi i na njih ne treba trošiti energiju. Za Srbiju!!

    2. Nema nista novo. U pravu si! Novo bi bilo kada bi se konacno raskrinkala uloga i mehanizmi Austrije i Nemačke spram demonizacije Srbije. Tu leže glavni uzroci.

  9. Svi tekstovi Snezane Congradin, vrede manje nego korisceni toalet papit a ovakvi sagovornici na „ispusene mustikle“. Gospodja Snezana mora da pronadje nove „Trojanske konje i kobile“, koji ce trcati njenu igru. Ovako, cim neko vidi ove spodobe ispod potpisa Snezane Congradin „okrece list“.

    1. Pa nemojte tako. Za Putinov korisceni toalet papir otimale bi se ovde hiljade Srba. Kao za one japanske tresnje i hleb na Terazijama 93-ce.

      1. A ima i hiljade onih koji bi se tukli da svojim rukama upotrebe toalet papir na Trampovoj opoganjenoj stražnjici. Ne razlikuju se ni malo od onih pomenutih, a bilo bi bolje da nema ni jednih ni drugih.

  10. Ovo je kao drugi svetski rat ali koji zbog tehnoloskih uslova (nuklearno odvracanje i sl.) traje decenijama. Njegov se kraj medjutim nazire. A znamo kako su krajem II sv. rata kvislinzi bezali k’o pacovi…a mnogi nisu uspeli pa su se vadili na inventivne nacine, kao teski dijabeticari a lekovi skupi pa su morali da se snalaze za pare…

  11. Pitam se do kada ce najotvoreniji izdajnici srpskog naroda biti na slobodi?

    1. Pa sve dok glasate za njih i dok su na vlasti a cesto i u opoziciji. Pljacka na smenu dok se naivni zavlace nacionalizmom.

    2. Srednjovekovna mantra o izdajnicima i Srbstvu sa Prdovitog Balkana… Bezkrajni Primitivizam…Glavu u Pesak i Teraj Dalje…Pihhh Mujo

  12. Koliko treba Srbija biti mala da nebi bila velika, kome jos da damo delove svoje zemlje da bi bili zadovoljni?

  13. A autori tig elaborata i oni koji ga šire nisu odustali od Nedićevih ideja.
    Pravne države, kakvu takvi naglas navodno traže, takve tretiraju kao veleizdajnike.
    Hajde tako nešto tvrdite u SAD, Francuskoj, Nemačkoj, optužujte vladu na taj način, pa bi videli, gde bi ste se ubrzo našli.
    Stvarno ste od mržnje izgubili svaku meru i ti sve podseća na ponašanje psihopata.

  14. Dalje forsiranje tabloidnog nacionalizma, rijaliti patriotizma i „Velike Srbije“ pozeleo bi srpskom narodu svaki njegov iskreni neprijatelj. Nema bolje taktike da se rasturi i pokrade i ovo malo sto je ostalo.

  15. Zanimljivo je da ni u jednoj susednoj državi ne postoji njihova varijanta ovakvih “intelektualaca” i pitanje je šta bi im se desilo da postoje. Samo u genocidnoj Srbiji je to moguće .

  16. Žalosno je što se iz dosadašnjih komentara vidi da većina ljudi još nije shvatila da Srbi ne treba da gledaju šta su drugi uradili njima nego šta su zločinci iz naših redova uradili u ratovima devedesetih. To znači suočavanje sa istinom. Isto treba da urade i stanovnici ostalih država koje su učestvovale u ovim ratovima. Samo tako je moguće postići pomirenje na Balkanu. U Nemačkoj postoji državni kanal koji 24h dnevno prikazuje dokumentarne filmove o drugom svetskom ratu i zločinima koje su nacisti počinili.

  17. Zemlje evrope u sastavu Nato sa Amerima se bore na više kontinenata hiljadama kilometara od svojih zemalja za svoje interese i to je ok,ali ako se srbi bore na područiju svoje dojučerašnje države za očuvanje golog života to je onda zločin.

  18. NVO „elita“ ne odustaje od svoje suplje spike na kojoj jase, zaradjuje i kompenzuje vec decenijma.

  19. Zao mi je moju Srbiju. A bija je sredjena, prosperitetna,bogata, demokratska, evropska, visestranacka drzava, cenjena i postovana u svetu, Kraljevina Srbija,

  20. Dok čitam većinu ovih komentara padaju mi na pamet reči onog čoveka iz Lučana „Sve čovek do čoveka, karakter do karaktera, ljudskost do ljudskosti.“ I tako dalje.

  21. Velikosrpski projekat na jednoj strani, i velikosrpski izdajnici na drugoj strani, ist ste!

  22. Što se mene lično tiče, svaki pa i velikosrpski politički projekat, je prihvatljiv ako se za njega bori mirnim putem i političkim sredstvima u okvirima važeće legalnosti. Isto važi i za veliku Albaniju, novu Jugoslaviju ili štagod. Prihvatljiviji mi je bilo koji legalan političar čak i ekstremno leve ili desne orijentacije, nego Donald Tramp koji ni trepnuvši na tuđem tlu raznese iranskog visokog dužnosnika.

  23. Da li vi iz Danasa zelite da vas citaju samo ljubitelji Congradicke i Biserko i slicnih???Ako to zelite kazite i mi cemo vas (a mnogo nas je),ostaviti.To zelite?

  24. Zlo i rat u Jugoslaviji je zapoceo,doneo i izvrsio onaj tko je hteo da unisti Jugoslaviju.Da se samo rukovodstvo u Beogradu pitalo (izricito ne podrzavam tadasnje rukovodstvo) Jugoslavija bi postojala i dan danas.Rat su zapoceli Slovenci potom Hrvati a zatim i Muslimani u BiH napadom na JNA kao i napadom na srpski narod u Hrvatskoj i BiH.Fakti i cinjenice govore svoje-Hrvatska je etnicki ociscena od Srba-pre Oluje 95 u Hrvatskoj su „ociscene“ urbane sredine od Srba-i to je pocetak etnickog ciscenja 91 onih Srba koji se malo spominju i u Srbiji-jer vise ih je tad proterano nego 95 iz danasnje Hrvatske.Jedan primer nase tadasnje dezorijentisanost je taj sto su Hrvati mahom 100% znali sta hoce dok mi nismo imali pojma za sta da se borimo-dok su Hrvati na glavu stavljali sahovnicu u Srba je jos vijorila plavo-belo-crbeno s petokrakom.Nijedan sud ni jednog Hrvata nije osudio za te zlocine-i govoriti o pravednosti i autoritetu suda u Hagu vredjanje inteligencije.Taj sud ne radi po pravdi vec iskljucivo popolitickim instrukcijama zapadnih sila.Rat kad je zapoceo nije zapocela svadba nego ubijanje-prema tome krivica je u onima koji su doneli i zapoceli krvoprolice-i to je nekakvo krivicno delo-i za to semora odgovarati ako je po pravdi.

  25. Čitam „Danas“, pored N1 praktično i samo ove novine, ali moram da vas pitam, gde nalazite ovakve sagovornike. I, zašto u oblasti sporova i slučaja pred Haškim tribunalom, stalno forsirate, rekao bih neobjektivan i jednostran stav o krivici samo jedne strane – srpske.

  26. List Danas mora da se odluci koju stranu podrzava, podrzava Boska Obradovica a
    u isto vreme podrzava kriticare nacionalizma a ovde se radi o otimanju crkvene imovie.Danasnji clanak u Spiglu opisuje pravo stanje stvari u CG

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.