Negiranje genocida iznova otvara rane

Onlajn predavanje Emira Suljagića, direktora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari

Ostavite komentar


  1. ja ne znam kako ovi bosnjaci, albanci, n1, nova, danas i slicni ne kapiraju da se velika vecina srba nikada nece pomiriti sa tim da je zapad sve ocerupao od srbije, dao drugima, i primorao srbe da zive u tim koc logorima van srbije… pitanje je dana, godine, decenije, veka, kada ce se sve to vratiti na staro… zar stvarno misle da cemo se tek tako pomiriti sa tim… ne, vratice se sve to, a onda cete vi ziveti u velikoj srbiji i moracete da trpite kao sada srbi u hr, bosni, kosovu…

    1. naravno! U pravu si!!! To je sigurno kao zakoni fizike! Sto je bilo bice opet!
      A sto se Genocida tice…ja se nekako uvek setim Jasenovca, Jadovna i drugih logora za unistavanje Srba! `ajmo malo o tome!

  2. Ne shvatam zbog čega se toliko insistira na nazivu „genocid“. Vebsterov rečnik definiše genocid kao „namerno i sistematsko uništavanje rasne, političke ili kulturne grupe“, slično i Enciklopedija Britanika. To je ono što su radili Nemci 1939-1945. godine, Amerikanci sa domorocima, Belgijanci u Kongu ili Hutui sa Tutsima u Ruandi, a što u Srebrenici nije bio slučaj jer je veliki deo stanovništva bio proteran umesto uništen. Ono što se tamo dogodilo je veliki ratni zločin kojim se niko ne sme ponositi da ga je nekažnjeno izvršio i za koji nema opravdanja.

  3. Jadnici,ne vide genocid CORONE,koja preti celom svetu,vec I dalje pricaju svoju pricu,I time podgrevaju I pripremaju mase za eventualnu osvetu,umesto da propagiraju mir I nikad vise rat

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.