Nema pravde za 14 žetelaca

Obeležena 21 godina od masakra Srba u kosovskom selu Staro Gracko, ubice i dalje na slobodi

Ostavite komentar


  1. I po kolicini komentara ovde,vidim koliko ovaj slucaj zanima ljude ovde. Zalosno.

  2. Ubice na jadne seljane poslali su ih Miloševeć, Mira, Šešelj, kao i pripadnici sadašnje vlasti. Vučić ja tada bio ministar za infomacije. A Šešelj je preko RTS slao ovakve poruke, a na zadovoljstvo Slobe, Mire i Vučića: “Ako nas biombardujete mi ćemo proterati sve Albance preko Prokletije u Albaniju!” Tako je pozvao NATO da nas bombaraduje, a da se Albanci pripreme za pokret, što su to i uradili, znajući daće se vratit. Po selima pustili su stoku da luta poljima, kuće bez zaključavanja, muškarci prvi otišli, a žene, deca i starci za njima koji sat ili dan kasnije.
    Niavni seljani Srbi poverovali su hokštapleru Šešelju. Neki su napadali žene i devojke dok su bežale. Njih su albanski osvetnici prvo kastrirali pa poselki šta je ostalo od njih. Oni koji su samo uzimali pokućnine zajedno su nosili i pakovali u jednu plemnju. To je velika prostorija gde se čuva seno i detelina za stoku.
    Znači, ubice i ubijeni su se poznavali, kao što znaju svi Alabnci ko su to uradili. Znao je i KFOR, jer nisu hteli da Srbima daju obezbeđenje, kao što su uobuičajeno radili. Odgovrili su im da nemaju slobodne vojnike. A istina je da su dobri komandiri jedinica govorili Srbima kada bi naišli na nekog Srbina školarca koji bi razumeo engleski: “Bežite gde znate što dalje odavde, jar mi nemamo obavezu da vas štitimo od osvetnika.”
    Sada znate gde da tražite krivce.

    1. @Miloš J. Kosovac

      Kako te samo nije sramota da napises nesto ovako? Bolesnik.

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.