Nestanak oca bio je signal Hrvatima da se isele iz Vojvodine

Vesna Abjanović, ćerka Mate Abjanovića, koji je 1991. sa bratom Ivicom nestao iz sela Morović, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. …jula 2017.u bačkoj palanci su ubili prvo dva kasnije tri psa,
    isterali Čoveka iz
    objekta i odneli mu svu imovinu, od dvorišta do tavana,
    isekli sav voćnjak i odneli?
    I tako dve godine država u kojoj se nalazi mesto šuti
    skupa s policijom?
    a rata koliko mi je poznato nema ovde?

  2. Ovo je slična priča kao i ona o porodici Zec iz Zagreba, jedina razlika je što je ovde ostao neko živ da može da se žali. Dakle, svaki put kada poželite da nekome nešto uradite, setite se da se to isto može i vama dogoditi.

  3. AV AV AV Zato danas Srbija seta, zato danas Beograd seta. Pokusao si da obmanes Kolindu ali nisi uspeo nas koji te znamo a ti AV objavi ko je ubio bracu Matu i Ivicu ako smes a mi smo dostavili sva imena SRS zlocinaaca tajnom postom nasem dragom Trampu. Beograd seta za bracu, za sestre, za striceve, za ujake, za tetke i mnoge postene ljude rodjene u Jugoslaviji ali ne u tvojim Cipilicima koje maksimalno iskoriscavas. DO POBEDE General BRKic.

  4. Pročitao sam Vaš tekst. Kao Srbin,ispričavam se za bol koji trpite!Pročitao sam i komentare(tri pre mog teksta).Oni su vrh OGAVNOSTI. Da li ste kontaktirali Fond za humanitarno pravo u Srbiji? Slučaj Severin je sličan Vašem bolu .Iako nisam učestvovao u tom ogavnom ratu, osećam iskrenu potebu da Vam se ponovo ispričam u svoje ime i u ime svoje porodice!

    1. Ne razumem etiketu
      vrh ogavnosti
      kad iznosim surov događaj koji još traje ovih dana?
      Samo iznosim sliku države koja se ne menja od 91. koja tone
      U kojoj vlada ista gimnastika ubica i onda i sada, samo što sada valjda nema rata.
      Reč je uvaženi gospodine da država može da radi šta hoće! Uvek je tako bilo! Nacizam forsirati svih ovih godina je očigledna činjenica i nema nam spasa! Gledam kako se slobodno oko nas kida seče uništava sve i odnosi… Zaštićeni u svakom pogledu! Ne odgovara niko ni za šta,
      ne odgovara niko za učinjene zločine onda
      a niti učinjene sada…

  5. Lično sam poznavao braću Abjanović , dobri domaćini i ljudi , mrava zgazili nisu i ono što im je učinjeno njima i njihovim porodicama je sramota svih , i onih koji su to dozvolili i onih koji su to učinili. Posle njih redali su se zločini u selima Šidske opštine :Gibarac, Kukujevci , Vašica . Žalosno i sramno naročito za one koji se krste i kad pišaju….

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.