Silovanje u ratu

Ostavite komentar


  1. Za silovanje je najbolju kaznu dao islamski verozakon koji kada se primeni u praksi broj silovanja se drastično smanjuje za 99%. Jer kazna za silovanje je smrtna kazna.

    1. Nemojte se ni saliti sa takvim stvarima.. Sta bismo onda za teza krivicna dela, mucenje, zlostavljanje, ubistvo, genocid.. Nemojte se pozivati na islamske zakone ako iole zelite dobro ovom narodu..

  2. Silovanje žena je najgnusniji, najsamoponižavajući akt, čega silovatelji obično nisu svesni. Silovanje je unižavanje i spuštanje ljudske ličnosti na stadijum ispod životinjskog jer, to ne rade, čak, ni životinje. To je, na kraju krajeva, akt psihički poremećenih ljudi jer, seks, predstavlja nešto najlepše, predivan akt na koji pristaju obe strane uz obostrano zadovoljstvo. Bol i patnja u očima silovane osobe, inhibiraju seksualni nagon ali, samo ako se radi o normalnoj osobi. Kod patoloških tipova bol i patnja samo raspaljuju strast. Prema tome, silovanje je apsolutno sigurni znak da je silovatelj nenormalna, bolesna i teško poremećena ličnost. Medjutim, ovaj gnusni čin je, nažalost, na ovim prostorima, iskorišćen kao adut, poput mnogih drugih dogadjaja, radi ostvarenja odredjenih i prljavih političkih ciljeva neke od strana učesnika u sukobima.

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.