Suđenja za „Oluju“

Eugen Jakovčić iz Documente - Centra za suočavanje s prošlošću

Ostavite komentar


  1. statistika se ne uvazava kod sudova vec konkretni slucajevi..statistika neminovno pokazuje da je doslo do ekzodusa srpskog zivlja ili pokrstavanja ili izjasnjavanja kao hrvati jer je tamo mladjima to uslovljeno precutno da bi dobili posao ili studirali ili nesto ..uglavnom cinjenica je da se sistematski pocev od rata preko oluje i sada ide na zatiranje srpskog dela stanovnistva..taj kompleks je jasan kao dan jer u i oni do pr par stotina god bili pravoslavci koje su se pokrstili da dobiju zastitu pape od turaka .. sada taj kompleks dolazi do izrazaja..to im je program i cilj a ujedno politicki argument za skupljanje glasaca.. 90% njih za izbore istaknu svoju fobiju mrznje prema srbima ..kolinda stalno se slika sa tzv braniteljima ustaskim simbolima i proustasama a ni ostali politicari ne zaostaju..licno sam se uverio da su mrznju i strah od srba preneli na mladu populaciju sto me zaprepastilo..

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.