Vlast da odustane od revizije istorije

Apel grupe nevladinih organizacija

Ostavite komentar


  1. Voleo bih da procitam tekst gde analizirate "druge drzave regiona" kroz istu prizmu. Nas prvi sused postaje drzava koja velica fasizam i pobija bilo kakvu odgovornost za zlocine pocinjene na manjinskom narodu. To sto Srbija ima "organizacije" koje su potpisale ovu propagandu samo govori koliko smo dalje otisli. Nasi "heroji" su odlezali robiju, njihovi "heroji" setaju slobodno ko da se nista nije desilo. A desilo se puno toga.

  2. Možemo se držati zvanične verzije istorije, za dogadjaje koji su se dogodili pre par stotina godina, i kada nema više svedoka i dokaza, ali za dogadjaje od pre par decenija, gde su sećanja živa i postoje desetine, čak i stotine hiljada svedoka, zvanična verzija koju piše ovaj tribunal, nije istinita.

  3. Hajmo, ajde, svi u napad…. hijene nastavljaju posao. U celom regionu samo Srbija ima sud za ratne zločine koji sude svojim gradjanima za zločine koje su počinili. U ostalim zemljama regiona, Hrvatskoj, Sloveniji, u pokrajini Kosovo to ne postoji. U BiH muslimani sude samo Hrvatima i SRbima, a svoje poput Orića Nasera i Dudaković Atifa slave kao borce za slobodu. Sada je Bramerc tužilac, a bila je i Karrla Dell Ponnte. Ovoj drugoj savest je proradila tek kada nije više bila tužilac i otvoreno je priznala pod kakvim političkim pritiskom je suđeno Srbima u Hagu.
    Naš nevladin čopor bi mogao da doživi sudbinu istog takvog čopora u Rusiji i Mađarskoj, što im od srca želim

  4. hajde da kažemo nešto povodom ovo troje radikala: daleko da ih podržavam (pu, pu, pu) ali kada je Tribunal zatražio da Francuska isporuči Florans Artman zbog sličnog greha, Francuzi su ih ““““otresli““““ i tu je bio kraj.

  5. Serža Bramerc i njemu slicni su direktno krivi za pojavu nacionalizma. Niksda nisu se istinito odnosili prema dogadjanjima u bivsoj Jugoslaviji. U hagu se samo sudi srbima, a hrvati i muslimani nisu pocinili nikakve zlocine nad srbima. Pa dokle tako. Ja sam pacifista ali mi je dosta stalnih optuzbi srba da su pocinili ratne zlocine. Osude dolaze od onih sa zapada koji su i pripremili i sproveli gradjanski rat i raspad Jugoslavije.Jasno mi je da bi zapad zeleo da mi srbi nestanemo, nazalost ovde u Srbiji mnoge organizacije podrzavaju da se Srbija i srbi i dalje blate. Dosta je vise. Kada UN osude Nato pakt zbog samovoljnog bombardovanja Srbije, kada u Hagu budu osudjeni hrvati i muslimani za ratne zlocine onda cu stati na stranu Serža Bramerca, dotle on je isti kao i svi oni koji su ucestvovali u zlocinima nad svim neduznim zrtvama gradjanskog rata u bivsoj Jugoslaviji bilo koje nacije i vere bili,

  6. Ajde da prestanemo da gledamo druge, kao deca: "zašto on može ovo, a zašto ja ne" i slične stvari i da uradimo ono što se uraditi MORA. Poricanje neće doneti nikakvog ploda nikome. Već je ova spika prisutna 20 godina i vrti se u krug, zato nam je ovako kako je. Umesto toga, mogli bismo da menjamo ploču i priznamo da se desilo to što se desilo.

  7. Ovaj čovek pravo govori. Negiranje činjenica ne znači da te činjenice ne postoje. To što ljudi, naivni, misle da im neko veruje na negaciju ratnih zločina, to samo dokazuje njihovu naivnost i prostotu, nepoznavanje osnovnih principa za utvrđivanje činjenica. Znači nemojmo biti glupi, širiti laži, jer nam se to milion puta osvetilo. Ako ništa, bar da budemo neko kome se može verovati, ne kao milion drugih. To se ceni gde god da odeš. A ovaj brlog u kome se vrtimo dvadeset godina već, vreme je da prekinemo sa tim. A pod dva, ako već tražimo od drugih da priznaju zločine koje su oni nama činili, moramo to isto i mi da uradimo za druge. To je jedino fer i korektno.

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.