Zavet ćutanja

Ostavite komentar


  1. Izvinite sto ste nas proterali i oduzeli nasu sirotinju neka Vam je na cast i uzivajte daleko Vam lepa zemlja.

  2. Svaka čast na tekstu! Arkan i njegova banda su bili okoreli kriminalci i Miloševićeve ubice! O nekakcom patriotizmu i herokstvu tu nema govora. Uprkos tome aktuelni režim nastavlja miloševićevsku politiku i od udbaških ubica pravi heroje. Tato je Srbija na dnu dna medju najprimitivnijim državama sveta.

  3. Znam priču o velikom srpskom patrioti koji je kao lekar otišao dobrovoljno na front, da zbrinjava i leči ranjene vojnike. Napustio je vojnu bolnicu i vratio se kući nakon što su arkanovci upali u bolnicu, izveli/izneli ranjene Hrvate i streljali ih. Toliko.

  4. Znam i priču, iz prve ruke, vezanu za Zvornik. „Zašto ste izbegli, vratite se, neće vam se ništa dogoditi.“ Beše li to 1992? Opet arkanovci, sada je bilo ubijanje civila a ne ranjenika. Sećam se i Arkanove izjave za tv, da želi da u svakom oslobođenom (?) mestu otvori poslastičarnicu. Da li se vi sećate te cinične, neljudske nebuloze?

  5. Sve je jasno osim zasto autorka ima potrebu da se izvinjava zrtvama i zasto ima osecaj nemoci i ponizenja zbog Arkanovih tigrova. Zato sto nisu „dovoljno dobri“ nacionalisti i patriote? i zato sto zapravo nisu stitili Srbe, odnosno ljude samo zato sto su Srbi a istovremeno su se izjasnjavali kao nacionalisti i patriote?
    tekst bi bio mnogo bolji da se u njemu jasno reklo „ne“ nacionalizmu i patriotizmu. (svakom, nema boljeg i losijeg)

  6. Sve je jasno osim zasto autorka ima potrebu da se izvinjava zrtvama i zasto ima osecaj nemoci i ponizenja zbog Arkanovih tigrova. Zato sto nisu „dovoljno dobri“ nacionalisti i patriote? deluje kao da se autorka donekle poistovecuje sa nacionalizmom, patriotizmom i drzavom, ali se šokirala kada je spoznala šta to u praksi znači/kako izgleda.

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.