Surduličani pobednici najvećeg amaterskog turnira u malom fudbalu u Evropi 1Foto: Sportske igre mladih

Ekipa malog fudbala „Kolumbija“ iz Surdulice pobednik je Koka-kola kupa, najvećeg amaterskog turnira u malom fudbalu u Evropi koji se održava u okviru Sportskih igara mladih. „Kolumbija“ je u finalu savladala „Petrovac na Mlavi“ rezultatom 4:1, a ovaj uspeh doneo je dečacima iz Surdulice plasman na Međunarodnu završnicu u Splitu.

U timu iz Surdulice igraju dečaci koji su deo mlađih selekcija FK „Radnik“, a zajedno treniraju već sedam godina.

„Nekoliko godina unazad deo su Sportskih igara mladih. Inače, ova ekipa je, kao sastav iz grada domaćina Regionalnog finala Sportskih igara, dobila ‘vajld kard’ jer su na Koka-kola kupu, koji je u Surdulici odigran u okviru Karavana radosti i prijateljstva, zauzeli drugo mesto. Bolja od njih tada su bili mladi fudbaleri iz Vladičinog Hana. Ipak, u Regionalnom finalu momci su zaigrali organizovanije i odlučnije, osvojili prvo mesto i plasirali se na Državno finale u Vrnjačkoj Banji“, kažu iz FK „Radnik“.

Ekipa „Kolumbija“ u polufinalnoj utakmici pobedila je tim „Komplet lepinja“ iz Čajetine, posle izvođenja penala, rezultatom 11:10.

Surduličani, koje je predvodio trener Slađan Tasev, na turniru su nastupili u sastavu: Petar Mladenović (golman), Veljko Arizamović, Matija Stamenković, Vladimir Stojanović, Dimitrije Tasev (kapiten), Časlav Lazarević, Aleksa Mitrović i Luka Dimitrijević.

Finale Koka-kola kupa odigrano je u Sportskm centru „Ibar“ u Kraljevu, a pobednicima je medalje uručio proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, Dragiša Binić.

Međunarodna završnica održava se od 15. do 20. avgusta u Splitu, a učestvovaće najbolji timovi iz sve tri zemlje gde se Sportske igre mladih održavaju – iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari