Novopazarski gradski parlament na današnjem zasedanju trebalo bi da raspravlja o predlogu Gradskog veća za smenu direktora, njegovih saradnika i Upravnog odbora Komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. Razlog je neuredno vodosnabdevanja stanovnika ovog grada.

Od polovine juna, kada su zvanično obavljani radovi na cevovodu sirove vode, Novopazarci imaju problema sa vodosnabdevanjem. Dva rasporeda restrikcija ostali su samo mrtvo slovo na papiru. Prva restrikcija važila je za desetak naselja u višim zonama, ali bez vode su po pola dana ostajali i stambeni objekti u centru grada. Druga restrikcija „radi ravnomernijeg snabdevanja potrošača“ trebalo je da važi za vreme muslimanskog meseca posta – Ramazana – ali se u praksi pokazalo da se ni ona ne primenjuje.

Iz „Vodovoda“ su stizale informacije da postojeća vodovodna mreža ne može da zadovolji potrebe grada jer je projektovana za duplo manji broj stanovnika, da su gubici i do 60 odsto zbog dotrajalog cevovoda i da bi sve trebalo da uđe u stabilniju fazu do prve polovine ovog meseca. Umesto poboljšanja, situacija je sve lošija, pa je Gradsko veće predložilo smenu kompletnog menadžmenta i UO.

U proleće je iz gradske uprave najavljeno bolje vodosnabdevanje ovog leta. Čak je i jedna sednica gradske vlade bila posvećena samo tom problemu, a tada je saopšteno da će biti preduzete konkretne mere. Ostalo je nepoznato šta je pisalo na tom papiru. Pre mesec dana iz gradske uprave najavljena je mogućnost smene rukovodstva, koje nije iskoristilo šanse da poboljša rad. Takvo ponašanje ozbiljno je u pitanje dovelo realizaciju donacije Vlade Luksemburga od 4,5 miliona evra. Donacija je odobrena pre tri godine i od nje je potrošeno malo na sitnije intervencije u ovom Komunalnom preduzeću. Luksemburški donator neće da ulaže sredstva bez konkretnih projekata. Smena direktora je stvar koalicionih odnosa jer je on kadar Jedinstvene srpske liste koja čini lokalnu vlast sa koalicijom Za evropski Novi Pazar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari