Opštinski sud u Leskovcu ostvario je najbolje radne rezultate u poslednjih dvadeset godina – kaže Nebojša Stojčić, predsednik ovog suda.
U minule dve godine, precizira predsednik Stojčić, sudije Opštinskog suda rešile su više od 60.000 predmeta. Predsednik suda ocenjuje da je i kvalitet rada sudija bolji od republičkog proseka u svim materijama.

Opštinski sud u Leskovcu ostvario je najbolje radne rezultate u poslednjih dvadeset godina – kaže Nebojša Stojčić, predsednik ovog suda.
U minule dve godine, precizira predsednik Stojčić, sudije Opštinskog suda rešile su više od 60.000 predmeta. Predsednik suda ocenjuje da je i kvalitet rada sudija bolji od republičkog proseka u svim materijama. Okružni sud je, navodi Stojčić, ukinuo 22 odsto odluka Opštinskog suda, od čega je u krivičnoj 19, a u parničnoj 26 procenata ukinutih predmeta.
U leskovačkom Opštinskom sudu posvećuje se velika pažnja bezbednosti stranaka. Ove godine bilo je i dojava o podmetnutim bombama, ali se, srećom, pokazalo da su bile lažne, a u jednom slučaju identifikovan je lažni dojavljivač i uskoro će početi suđenje.
Inače, u pojedinim leskovačkim propalim firmamama otvoreno se preti sudijama i izvršiteljima sudskih odluka uz naglasak ,,da im nije ni na kraj pameti“ da dolaze, popisuju i prodaju stvari i mašine bez obzira na izvršne presude koje su donete u korist njihovih kolega, koji su napustili preduzeće i svoju pravdu potražili i dobili redovnim putem, i to na sudu! U poslednje dve godine rešeno je oko pet hiljada radnih sporova i devedeset odsto je u fazi izvršnog postupka, ali tu ima velikih nevolja, zbog dobro poznate činjenica o ,,posrnuloj“ privredi ,,srpskog Mančestera.“
– Sve je manje kvalitetnih mašina i robe koju možemo prodati da bismo ispunili opravdane zahteve radnika zbog neisplaćenih zarada i doprinosa – konstatuje predsednik Stojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari