Direktor Gimnazije u Novom Pazaru, dr Ćamil Sukić, suspendovao je Bajrama M. (47) profesora fizike, protiv kojeg je podneta krivična prijava zbog nedozvoljenih polnih radnji.
– Profesor je suspendovan do okončanja sudskog postupka. Prekršio je član 131. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Direktor Gimnazije u Novom Pazaru, dr Ćamil Sukić, suspendovao je Bajrama M. (47) profesora fizike, protiv kojeg je podneta krivična prijava zbog nedozvoljenih polnih radnji.
– Profesor je suspendovan do okončanja sudskog postupka. Prekršio je član 131. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Učinio je težu povredu radne obaveze pripremajući učenika odnosno učenicu škole, kojima predaje, pripremajući ih za popravni ispit i osnovane sumnje da je izvršio ugrožavanje ili povređivanje psiho-fizičkog integriteta učenice – rekao je za Danas direktor ovdašnje gimnazije. O preduzetim merama Sukuć je juče informisao i Nastavničko veće, koje je osudilo ponašanje svog kolege i podržalo izricanje sankcije. Nezavisno od krivičnog postupka, protiv Bajrama M. u školi će se voditi disciplinski postupak. Direktor Gimnazije je odluku o suspenziji doneo nakon uzetih izjava od osumnjičenog profesora i učenika F.D. i S.S. koje je on pripremao za popravni ispit.
Izjava osumnjičenog profesora fizike nije dostupna predstavnicima medija, ali su dostupne one koje su direktoru Sukiću dali učenica F.D. i učenik S.S. koji su istovremeno, do kritičnog dana, išli na privatnu pripremnu nastavu. Devojčica je detaljno opisala šta se sve događalo u stanu profesora, koji joj je pre dodirivanja po telu rekao „za svaku grešku udariću te jednom po butini“. Pošto je uspela da izađe iz stana, poslala mu je SMS poruku da više neće da dolazi jer je strah.
Povodom ovog događaja, desetak ugladnih novopazarskih nevladinih organizacija uputilo je otvoreno pismo republičkom ministru prosvete dr Zoranu Lončaru, u kojem ga obaveštavaju da su ranijih godina u više navrata upozoravali rukovodstvo škole na ponašanje profesora Bajrama M. i od ministra zahtevaju odlučno reagovanje kako ovaj slučaj ne bi bio zataškan. Opštinsko tužilaštvo u Novom Pazaru je zahtev za pokretanje istrage uputilo Opštinskom sudu i početak istrage se očekuje ove sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari